Treći januar je najpopularniji za razvode!

Čak 68 odsto brakorazvodih parnica pokrenu žene, dok muškarci to čine u 4 odsto slučajeva.

Jedan bračni savetnik iz Amerike kaže kako retko kad čuju muškarce kako se odlučuju na odustajanje, jer u najvećem broju slučajeva oni i ne vide da postoji problem.
Kada žena konačno smogne dovoljno snage da izgovori ''Ne volim te više, i mislim da bi najbolje bilo da se razvedemo'' one ne razumeju zašto je njihov muškarac toliko iznenađen, jer je ona mišljenja kako su oboje izuzetno svesni problema, samo je pitanje ko će prvi reagovati.
Međutim, kada se žena oglasi, a muškarac to prihvati i prestane da bude iznenađen, njegova moljakanja i pokušaji da ispravi situaciju su samo zakasnela reakcija, jer je žena u stadijumu kad aposlutno nema potrebe za tim.

Ako problem postoji godinama, žena tada nauči na isključi sva osećanja, pa čak i ljubav, i svoju sreću gradi nekim drugim stvarima.

Muškarac tada traži spas u lepšim vremenima. Kupuje joj cveće, čokoladice, razna iznenađenja tog tipa ponovo stupaju na snagu kako bi se preprobilo to što ih koči i zbog čega su se odaljili jedno od drugog. Ali cveće i par skupih večera samo zatupljuju osećaj da problem stvarno postoji, i to onda nije rešavanje problema.

Dok muškarac stigne do toga da shvata da je potrebno samo i iskreno da saslušaju, u potpunosti razumeju svoju ženu, takođe je potrebno dosta vremena, što suštinski samo pogoršava čitavu situaciju.

I zato bračni savetnici uporno pokušavaju da objasne ljudima da nije strašno kazati ukoliko bilo ko od bračnih partnera uvidi problem, id a je komunikacija među partnerima od izuzetne važnosti. Bolje što pre naučiti to, nego kasnije spašavati ili još gore izgubiti brak.

(Alo)

Pogledajte još