Vučić: Sledeća istraga o Luci Beograd, pri kraju o Veterinarskom zavodu

"Kada kažem da su završene mislim na 'Delreal', 'Nuba invest', 'Azotaru'. Mislim da smo ušli ili ulazimo polako i sigurno u 'Luku Beograd' i čini mi se da je Veterinarski zavod pri kraju", precizirao je Vučić.

On je za B92 rekao da u tim predmetima ima još puno "krakova", ali da misli da će sva 24 predmeta biti završena i ponovio da nisu u pitanju samo privatizacije, kojih ima 16 ili 17.

Vučić je rekao da ima i drugih predmeta koje će nadleženi pokušati da reše i u tom konetekstu izdvojio Razvojnu banku Vojvodine i Fond za kapitalna ulaganja.
"Ali o tom potom. Ovo je zadatak koji je za nas bio i jeste prioritetan i svakako će biti završen", poručio je Vučić.

On je rekao da su postignuti određeni rezultati, da se ozbiljno radi na stvaranju sistema i institucija i dodao da je najveći broj sudija i tužilaca, odnosno onih koji se bave tužilačkom istragom na usavršavanju i skolovanju u inostranstvu.

Vučić je u tom smislu naglasio i da je važno što su donete izmene Krivičnog zakonika i Zakona o krivičnom postupku i najavio donošenje nove strategije za borbu protv korupcije, koja treba da bude doneta do marta, što je i na evropskoj mapi puta Srbije.

"Postižemo značajne rezultate i mislim da neće biti naročito važno ko je na ovom mestu ili kakvo mu je ime i prezime i kojoj politickcoj partiji pripada", zaključio je Vučić.

Pogledajte još