Vučić: Istrage će dirnuti sve, pa i neke iz SNS

On je, međutim, gostujući na B92, istakao da je zadovoljan zbog političke volje koja je iskazana i koja je najvažniji činilac u toj borbi, i naglasio da postoji korektan odnos u vladi.

Budući da je ranije danas najavio da se "polaka i sigurno ulazi i u Luku Beograd", na pitanje da li će i prema Milanu Beku u toj istrazi postojati isti odnos kao i prema Miroslavu Miškoviću u prethodnim Vučić je odgovorio: "Apsolutno".

"Nema razlike izmedju bilo koga i ozbiljan sam kada to govorim, kao što sam bio ozbiljan i kada sam govorio o drugim stvarima", naglasio je Vučić.

Govoreći o pritiscima koji postoje zbog borbe protiv korupcije, Vučić je upitao da li neko misli da će oni za koje država smatra da su imovinu stekli na protivpravan način lako odustati od imovine, a u pitanju su desetine i stotine miliona evra.

"Kada pričate o pritiscima to nisu samo pritisci, to je mnogo više od toga. Ne znam kojim imenom bih to nazvao, ne mislite da će neko lako da se odrekne toga, posebno ako zna da je princip u zemlji bio da je politika svemoća i da može da odredjuje i šta će tužilac da kaže, i šta će sudija da kaže i svi ostali", rekao je Vučić.

On je ponovio da posao koji radi nije lak, ali da ga niko lično ne poziva.
Medjutim, kako je rekao, to što "čuje sa strane, to što vidi i što dobija kao izveštaje, vidi da se sve komeša".

"Da budem ličan nadam se da sam samo sebi, a ne i deci napravio bezbroj neprijatelja za ceo život, jer znam da mi niko od tih ljudi neće oprostiti", rekao je Vučić.

Na pitanje kako borba protiv korupcije utiče na atmosferu u Vladi Srbije, budući da u javnosti provejava utisak da ga se koalicioni partneri plaše, Vučić je to demantovao ističući da ima korektan odnos sa svima.

On je podvukao da nikada neće dozvoliti da prodje "politički trik" da se neko ne goni zbog toga što je političar, jer će se reći da je to politički progon, niti će dozvoliti da taj politički trik bude nešto što će uplašiti bilo koga u Srbiji.

Vučić je ranije danas za B92 rekao da će do kraja godine biti okončane istrage 24 sporne privatizacije, kao i da se "ušlo polako i sigurno" i u "Luku Beograd", a da je istraga u vezi sa Veterinarskim zavodom pri kraju.

"Kada kažem da su završene mislim na 'Delreal', 'Nuba invest', 'Azotaru'. Mislim da smo ušli ili ulazimo polako i sigurno u 'Luku Beograd' i čini mi se da je Veterinarski zavod pri kraju", precizirao je Vučić.

On je rekao da u tim predmetima ima još puno "krakova", ali da misli da će sva 24 predmeta biti završena i ponovio da nisu u pitanju samo privatizacije, kojih ima 16 ili 17.

Vučić je rekao da ima i drugih predmeta koje će nadleženi pokušati da reše i u tom konetekstu izdvojio Razvojnu banku Vojvodine i Fond za kapitalna ulaganja.
"Ali o tom potom. Ovo je zadatak koji je za nas bio i jeste prioritetan i svakako će biti završen", poručio je Vučić.

"Postižemo značajne rezultate i mislim da neće biti naročito važno ko je na ovom mestu ili kakvo mu je ime i prezime i kojoj političkoj partiji pripada", zaključio je Vučić.

(Izvor: Blic )

Pogledajte još