Priča o silovanju Sirijki - laž!

.Oni pišu i da je šeik Al Arifi demantovao čitavu priču i preko svog fejsbuk naloga, a da je AlterNet vest preuzeo sa, kako su rekli, antiislamskog Clarion Fand sajta, kao i sa informativnog Jutjub kanala "Eretz Zen".

U tekstu navode da očekuju da će demantij objaviti i svi mediji koji su preneli vest.

Naime, ovaj portal je ranije preneo vest da je istaknuti saudijski verski vođa Muhamed al Arifi, koga je AletNet "nazvao vođom džihadista", pozvao na masovno silovanje Sirijki kako bi se "ratnicima islama" pružilo "seksualno olakšanje".

Mediji su preneli da je Al Arifi svojom fatvom dopustio islamskim militantima da sklapaju brakove na svega nekoliko sati kako bi svaki borac mogao da dođe na red, kao i da se svaka ženska osoba starija od 14 godina smatra se podobnom mladom.

Saudijski verski vođa pozvao na masovno silovanje Sirijki.

Portal AlterNet se izvinio Al Arifiju. U daljem tekstu se primećuje kako su zapadni mediji ovu priču preneli brzo i bez proveravanja, i da je ona "ekplodirala" na internetu, uz konstataciju da bi možda neko negde i zastao i pitao se o verodostojnosti da se pojavila slična priča o hrišćanskom svešteniku ili rabinu.

(Izvor: B92 )

Pogledajte još