Brazil: Tinejdžerka prodaje nevinost kako bi pomogla bolesnoj majci

Rebeka u intervjuu za CNN: U nekom trenutku, čovek mora da donese odluku da bi dobio ono što hoće.

U intervjuu za CNN Bernardova je ispričala da je na ideju da svoju ponudu iznese došla kada je, očajna zbog nemaštine u kojoj živi i u želji da pomogne teško oboleloj majci.

Ona je doznala za slučaj Katarine Miljorini, devojke koja je svoju nevinost navodno prodala za 780.000 dolara, na jednom australijskom vebsajtu koji traži device.

Miljorinijeva svoju pogodbu tek treba da realizuje i naplati, a Brazil je pokrenuo istragu sa ciljem da se ispita da li sajt o kome je reč može da bude optužen za trgovinu ljudima. Bez obzira na sve, Miljorinijeva je stekla veliki publicitet i potpisala je veći broj ugovora za poziranje - između ostalog i za duplericu brazilskog izdanja magazina “Plejboj”.

Rebeka je pokušala da se zaposli, radila je kao konobarica i prodavačica kozmetike

U intervjuu za CNN Bernarodva je objasnila da je odluku donela odmah posle svog 18. rođendana, kada joj je majka doživela moždani udar.

Otada je vezana za krevet, nije sposobna da se sama hrani, ili da ode do kupatila, i potrebna joj je stalna nega. Rebeka je pokušala da se zaposli, radila je kao konobarica i prodavačica kozmetike, ali plata od 150 reala (75 dolara) koju je za ovakve poslove mogla da dobije bila je taman dovoljna da se plati osoba koaj bi joj pazila majku u njenom odsustvu.

- U nekom trenutku, čovek mora da donese odluku da bi dobio ono što hoće. Mora da bude jak - kaže Rebeka Bernardo.

Zbog toga je pre oko mesec dana sa prijateljičinog internet naloga na Jutjub postavila video sa svojom ponudom, koji je već prvog dana imao 3000 pregleda.
Jutjub ga je u međuvremenu skinuo, dok je nalog sa kog je postavljen ukinut, ali snimak je prekopiran na sajt za šerovanje video snimaka i još uvek se gleda. Bernardova kaže da je u međuvremenu za svoje devičanstvo dobila nekoliko ponuda, od kojih najviša iznosi 35.000 dolara.

(old_image)
Rebeka pored bolesne majke

Prostitucija je u Brazilu legalna, ali njena ponuda je ipak izazvala neodobravanje među ljudima koji je poznaju, a privukla je i pažnju brazilske javnosti.

Jedna tamošnja TV mreža je ponudila da plati troškove medicinske nege za njenu majku ukoliko Rebeka odustane od aukcije, što je ona najpre prihvatila, a zatim ipak odbila, jer u ponudu nije bio uključen i novac koj bi joj omogućio “da se preseli u drugi gradi počne novi život”.

Sama majka Bernardove, koja zbog pretrpljeng šloga govori dosta nerazumljivo, energično se protivi ćerkinoj ideji i smatra da bi umesto toga trebalo da nađe posao, dok komšije koje su je u početku osuđivale sada pokazuju više saosećanja.

- Oca nije ni upoznala. Nije imala kome da se obrati, nikoga da joj pomogne, to je bilo jedino rešenje koje joj je palo naum - kaže jedna od njih, dok drugi dodaje da “Svako može da radi šta hoće sa svojim telom, ali ima i boljih rešenja”.

- Suočila sam se sa velikom odgovornošću i bila sam sama. Ne osećam se zaista spremnom na to - zaključuje Bernardova kroz suze na kraju svog intervjua za CNN.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još