Novi Sad: Zavisnici od računara i droga u istoj ustanovi

Dvojica zavisnika od računara i interneta leče se u terapijskoj zajednici "Zemlja živih" u Čeneju pored Novog Sada, koja je inače namenjena pre svega lečenju zavisnika od droge.

"Nisam imao ni za šta interesovanja, što se tiče nekog posla i nekog rada. Bio sam dosta lenj i nezainteresovan pa sam bežao u taj neki virtuelni svet", ispričao je Nebojša, jedan od zavisnika, za Radio-televiziju Vojvodine.

Dodao je da se retko družio s ljudima jer uglavnom nije ni izlazio iz kuće. Drugi zavisnik, Miloš, nalazi se na rehabilitaciji zbog zavisnosti od kocke, a do tog problema je i došao zbog zavisnosti od - interneta.

"Dešavalo mi se da provedem ceo dan a da ne jedem ništa. Tek kada sam premoren totalno, onda odem da kupim da pojedem nešto ili legnem da spavam...", ispričao je Miloš.

Neuropsihijatar Nikola Vučković rekao je da zavisnici od računara postaju asocijalni, a profesionalno i finansijski su na gubitku.

"Zavisnost od interneta im ostaje kao prvo i jedino zadovoljstvo. Takva je, na primer, i zavisnost prema alkoholu i prema drogama", kazao je Vučković. Zajednica "Zemlja živih" radi pod blagoslovom bačke eparhije Srpske pravoslavne crkve

(Kurir)

Pogledajte još