"Chieftec" predstavio napredno kućište za gejmere

Cela priča oko  DX-02B kućišta zavrtela se još sa lansiranjem CS-601 modela koji je širokim narodnim masama bio poznat pod imenom Dragon DX.

Za veoma kratko vreme ovo kućište okupilo je oko sebe na stotine hiljada gejmera širom sveta doneseći im performanse o kojima su do tada samo mogli da sanjaju. U biti Dragon DX-02B kućište nastavlja tamo gde je Dragon DX stao.

Ono što će vam se odmah dopasti kod Dragon DX-02B kućišta je njegov ultra moderno dizajniran prednji poklopac  koji prekriva donju polovinu kućišta i skriva šest ležišta (3.25-inčnog tipa) za hard diskove.

 Isti se montiraju sistemom poluga i kada zatreba lako se mogu skinuti. Iznad ovog dela nalazi se četiri 5.25-inčnih ležišta koja služe za umetanje optičkih uređaja. I u ovom slučaju za njihovu montažu vam nije potreban nikakav alat jer se uređaji fiksiraju posebno osmišljenim polugicima.

Na vrhu Dragon DX-02B kućišta (izdvojeni u posebnom panelu) smešteni su jedan USB 3.0 port, par USB 2.0 ulaza, jedan eSATA port i utičnice za mikrofon i slušalice, a ceo gornji deo kućišta svojim neobičnim dizajnom ostavlja utisak nadmoćnosti.

Moderan vizuelni identitet ovog kućišta upotpunjuju i dva ventilator prečnika 120mm koja su opremljena plavim LED osvetljenjem. Isti su pozicionirani sa prednje strane, na vratancima koja skrivaju boks sa hard diskovima.

Pored ova dva ventilatora DX-02B kućište ima još dva prečnika 200mm izvedena na krovu kućišta, kao i još jedan od 120mm pozicioniran sa zadnje strane. Opciono je moguće dodati još nekoliko ventolatora što dodatno može poboljšati hlađenje.

Vrhunski rashladni sistem, prati i maksimalno komforna unutrašnjost zahvaljujući kojoj je bez problema moguće montirati sve matične ploče do EATX standarda (formata).

Ono što će vam se posebno dopasti u unutrašnjosti DX-02B kućišta je posebno rešen sistem za skrivanje kablova koji ukoliko ste malo veštiji može kompletnu matičnu ploču da ostavi vidljivom.

Kao kod svih profi gejmerskih kućišta, tako i kod Dragon DX-02B modela mesto za postavljanje napajanja je smešteno sa donje strane, što dodatno olakšava montiranje i smanjuje buku.

Kada se sve sabere i oduzme Dragon DX-02B će vas obradovati vrhunskim kvalitetom izrade, odličnim radnim karakteristikama i krajnje modernim dizajnom za koji smo sigurni da nijednog profi gejmera neće ostaviti ravnodušnim.

Tu je i inteligentan sistem za skrivanje kablova, kao i mogućnost brze i lake nadogradnje rashladnog sistema koju igračka populacija dosta često koristi. U jednoj rečenici – pravo kućište, za rave gejmere.

Pogledajte još