Senegalke se zbog osmeha podvrgavaju bolnom tetoviraju desni (VIDEO)

Do pojavljivanja video klipa koji možete pogledati u nastavku, veći deo sveta nije bio upoznat sa drastičnom metodom ulepšavanja kojoj se podvrgavaju žene u Senegalu kako bi imale lep osmeh.

Meštanke, poput Marijem, biraju tetovažu desni crnom bojom kako bi istakle belinu svojih zuba što su to činili i njihovi preci. Takođe, kako se veruje u Senegalu, tetoviranjem desni se jačaju, a i sprečava se loš zadah.

Marijem, koja je, kako kaže, postala opsednuta idejom da istetovira desni kako bi imala privlačniji osmeh, platila je ženi 80 penija (oko 110 dinara) da joj ubrizga iglom izgorelo ulje i šea puter. "Doktorka za crne desni" ovu proceduru sprovodi u svojoj kući.

- Boli. Ovu torturu ne bih nikome preporučila - kaže Marijem u video klipu dok se bori sa bolom i suzama pokušavajući da odgurne ženu koja joj tetovira desni.

Međutim, Marijem je zbog "lepote" osmeha, ubrzo zaboravila pretrpljeni bol, pa kaže:

- Zaista boli. Mislila sam da ću da umrem, ali sam se trudila da izdržim. Nije mi žao jer sada imam predivne desni. U Senegalu je neophodno biti lepa i privlačna.

"Doktorka za crne desni" objašnjava da je, ipak, sve manje žena zainteresovano za ovaj zahvat, ali i ističe da "lep osmeh privlači muškarce".

Pogledajte još