Rezolucija o Kosovu možda 11. januara pred poslanicima

0

Predsednik Skupštine Nebojša Stefanović kaže da bi za petak, 11. januar, mogao da zakaže sednicu parlamenta na kojoj bi se raspravljalo o rezoluciji o Kosovu. Ovaj datum je u opticaju u slučaju da Vlada Srbije prethodno usvoji tekst tog dokumenta.

Nebojša Stefanović je izrazio uverenje da će se o rezoluciji postići širok politički konsenzus.

Verujem da će tekst koji stigne u Skupštinu biti prihvatljiv i za veliki broj poslanika opozicije – rekao je za “Večernje novosti” Stefanović.

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je agenciji Beta da će u utorak, 8. januara, biti održana zajednička sednica vlade i predsednika Srbije o rezoluciji o daljim razgovorima Beograda i Prištine, čiji se tekst i dalje usaglašava.

Upitan da li će tekst rezolucije moći da se dopunjava amandmanima ili će pred poslanike stići kao konačan dokument, Stefanović je kazao da to zavisi od forme teksta koji skupštini bude prosledila Vlada.

Konsultacije kod predsednika Tomislava Nikolića poslužile su da se partije opozicije upoznaju sa suštinom platforme i da one upute svoje sugestije. Ali, tek ćemo da vidimo da li će rezolucija biti otvorena za dopune u toku same sednice – naveo je Stefanović.

Izvor: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.