Novi atak na Internet privatnost: Aplikacija koja prepoznajte gde ste se fotografisali!

Problem privatnosti na društvenim mrežama sve više postaje goruća tema, iako je većina svesna da je praktično nemoguće zaštiti se. Poseban problem su fotografije koje na društvenim mrežama postaju "javne" i ne samo što ih svi mogu videti, već ih mogu i koristiti bez vašeg odobrenja.

Da bi situacija bila još komplikovanija pobrinula se aplikacija The Beat koja uz fotografije objavljene na Instagramu objavljuje i lokacije na kojima su te fotografije napravljene.

Aplikacija, koja trenutno nije u funkciji zbog kako je navedeno "problema van kontrole administratora", izum je studenata sa univerziteta u Nju Džersiju iz "Rutgers’ Social Media Information Laba". Oni su se dosetili da povežu Instagram i Google Street View koji "u simbiozi" otkrivaju tačnu lokaciju objavljene fotografije.

The Beat je opremljen i poljem za pretraživanje koje omogućava da upišete bilo koji grad na svetu snimljen Google Street Viewom i automatski ćete biti u mogućnosti da vidite Instagram fotografije koje su tu napravljene u poslednje vreme.

Naravno, i u ovom slučaju "ataka na Internet privatnost" korisnik je, na kraju, taj koji mora da se zapita: Da li želim da budem deo ovoga?

Pogledajte još