Srpske psovke među "najsočnijim" na svetu

0

Nekoliko stranih sajtova bavilo se psovkama koje postoje širom sveta i njihovim značenjem. Portal cracked.com svrstao je Srbe među osam naroda koji imaju "najsočnije" psovke, a možda naučite nešto novo i od ostalih naroda sa psovkama koje su slične našim.

Iako postoji mnogo bizarnih psovki u našem narodu, portal cracked.com izabrao je kao najsočniju “Dabogda tražio decu Gajgerovim brojačem“. Pored nje, tu su još i : Je*i ježa u leđa i popasi mi čmarne dlačice. Na popis su uvrstili još i “Dabogda ti kuća bila na CNN-u”, što je podsećanje na ratne dane 90-ih godina, ali i kultne klasike “Dabogda te majka prepoznala u bureku” i “Dabogda ti žena rodila stonogu pa ceo život radio za cipele“.

Pored naših psovki, na ovom sajtu se nalaze i psovke drugih naroda. Tu su Arapi sa psovkom: Hiljadu ku*čeva u tvojoj religiji (Elif air ab dinikh)

Zanimljiva je fiksacija na faluse u arapskom jeziku. Već je i samo nazivanje nekoga 'fatah' velika uvreda, a još neke od uvreda su: Air il'e yoshmotak. (Neka te pokosi ku*ac.) Airy fe dameerak. (Moj ku*ac u tvojoj savesti). Osim fiksacije na falus, zanimljive su i uvrede koje uključuju stopala i cipele. Zbog podneblja u kojem žive, sasvim je razumljivo zašto se stopala smatraju najprljavijim delom tela, a svako fizičko ili verbalno dobacivanje cipele smatra se vrlo uvredljivim. Na primer 'Cipela na tvojoj glavi'.

Sledeći na listi su Kinezi. Poznati kao mnogoljudna nacija, očekivano je da imaju i jezik sa dosta psovki. Portal cracked.com je za najbolju izabrao: Proklinjem ti 18 generacija predaka (Cao ni zu zong shi ba dai)

Kinezi imaju pomalo neobične uvrede koje dolaze iz njihove duge tradicije. Prokletstvo predaka samo je jedna sfera mandarinskih uvreda, a možda su najzanimljivije one koje nam se čine posve bezazlene. Jedna od takvih je 'Nosi zelenu kapu'. Iako zvuči posve bezazleno, koren ove uvrede je u eri dinastije Tang, kad su zelene kape bile sastavni deo uniforme bordela. Ova se uvreda koristi na ukazivanje na nečiju bludnost, jednako kao i 'Tvoja majka je velika kornjača', a kako kornjače ne znaju ko im je otac, i ova naizgled bezazlena izjava ima puno dublje značenje.

Španci su poznat kao temperamentan narod, te ne čudi njihovo prisustvo na ovoj listi. Psovka koja je najčešća u španskom jeziku je: Poliži mi maslac s dupeta (Chupe mantequilla de mi culo).

Sasvim je očekivano da španski, kao melodičan i pesnički jezik, ima i prikladno kreativne psovke. Ali maslac? Kakve to veze ima s bilo čime? Sve počinje od izraza 'Me cago en la leche' (Pose*em ti se u mleko), što je poprilično čest termin, koji je ekvivalent izrazu 'Dovraga'. S obzirom na to da je put od mleka do maslaca nekako logičan, tako ćemo zaključiti i da je ova psovka posve smislena.

Još neke korisne psovke na španskom: Me cago en tus muertos. (Se*em ti se na mrtve), Me cago en Dios. (Se*em ti se na Boga). Kao što vidimo, Španci baš vole da vrše nuždu.

Privilegiju da se nalaze na ovoj odabranoj listi naroda imaju i Irci. Glup kao bikov nabrekli ku*ac (He's as thick as a bull's walt)

Irske psovke koren uglavnom vuku iz onih galskih, s dugom tradicijom i referencama na svet prirode, posebno stočarstva. U moru uvreda koje uključuju životinjske organe, stočarske pojmove i ponešto đubriva, ova iz naslova se izdvaja kao možda najzanimljivija. Još neke korisne irske uvrede su: Gobshite (Seronja) Piss astist (Alkos).

Nismo jedini sa ovih prostora koji su na listi. Tu čast imaju i naši susedi Rumuni sa psovkom: Zabi mi ruku u dupe i izdr*aj mi go*no (Sa-mi bagi mana-n cur si sa-mi faci laba la cacat)

Rumuni. Puno perverznog seksa. Evo psovki koje izabrao cracked.com: Shampona-mi-ai flocii cu saliva. (Našamponiraj mi stidne dlake slinom) Spala-te pe dinti ca vin cu pula in inspectie. (Operi zube, moj kr*ac će uskoro u inspekciju) Usca-mi-as sosetele pe crucea ma`tii. (Sušim čarape na krstu tvoje mame).

Polako se približavamo kraju, a ako mislite da ste pročitali dovoljno masne psovke, možda se varate. Na redu su Jermeni: Napraviću ti sarmu od ku*ca (Glirit mortin hed sarma shinem)

Jermenske uvrede su poprilično direktne, pa je sasvim jasno da vam neko nije baš preterano drag ako želite da mu genitalije pretvorite u sarmu. Neke od zanimljivijih jermenskih uvreda: Glirit mortin hed sarma shinem. (Dabogda pacov svršio po tebi) Kak oudelic shoon. (Džukela govnojedska) Eshu Koorak. (Magareći sin).

Trojku sa ovih prostora pored Srba i Rumuna čine i naši susedi Bugari.
Neka ti karpatska dugokosa vučica popuši ku*ac (Gladna Karpatska valchitza s dalag kosam minet da ti prai deeba)

Bugarske uvrede i psovke su raznolike, a one najzanimljivije se svode na motive iz prirode. Osim vučica koje seksualno zadovoljavaju po šumama, u šarolikom carstvu psovki našle su se i ove: Mayka ti duha na mechki v gorata (Majka ti puši medvedima u šumi), Da eba taz kreeva neeva (Je*eš ovo nakrivljeno polje), Grozna si kato salata. (Ružan si k'o salata).
Ima i onih ličnih: Nosa ti e kato ruska putka (Nos ti izgleda kao ruska pi*ka), Pederas grozen gyrbaw prokazhen (Grbava i gubava pederska nakazo).

(Izvor: cracked.com – ALO )

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.