Srpske psovke među "najsočnijim" na svetu

Iako postoji mnogo bizarnih psovki u našem narodu, portal cracked.com izabrao je kao najsočniju "Dabogda tražio decu Gajgerovim brojačem". Pored nje, tu su još i : Je*i ježa u leđa i popasi mi čmarne dlačice. Na popis su uvrstili još i "Dabogda ti kuća bila na CNN-u", što je podsećanje na ratne dane 90-ih godina, ali i kultne klasike "Dabogda te majka prepoznala u bureku" i "Dabogda ti žena rodila stonogu pa ceo život radio za cipele".

Pored naših psovki, na ovom sajtu se nalaze i psovke drugih naroda. Tu su Arapi sa psovkom: Hiljadu ku*čeva u tvojoj religiji (Elif air ab dinikh)

(old_image)

Zanimljiva je fiksacija na faluse u arapskom jeziku. Već je i samo nazivanje nekoga 'fatah' velika uvreda, a još neke od uvreda su: Air il'e yoshmotak. (Neka te pokosi ku*ac.) Airy fe dameerak. (Moj ku*ac u tvojoj savesti). Osim fiksacije na falus, zanimljive su i uvrede koje uključuju stopala i cipele. Zbog podneblja u kojem žive, sasvim je razumljivo zašto se stopala smatraju najprljavijim delom tela, a svako fizičko ili verbalno dobacivanje cipele smatra se vrlo uvredljivim. Na primer 'Cipela na tvojoj glavi'.

Sledeći na listi su Kinezi. Poznati kao mnogoljudna nacija, očekivano je da imaju i jezik sa dosta psovki. Portal cracked.com je za najbolju izabrao: Proklinjem ti 18 generacija predaka (Cao ni zu zong shi ba dai)

(old_image)

Kinezi imaju pomalo neobične uvrede koje dolaze iz njihove duge tradicije. Prokletstvo predaka samo je jedna sfera mandarinskih uvreda, a možda su najzanimljivije one koje nam se čine posve bezazlene. Jedna od takvih je 'Nosi zelenu kapu'. Iako zvuči posve bezazleno, koren ove uvrede je u eri dinastije Tang, kad su zelene kape bile sastavni deo uniforme bordela. Ova se uvreda koristi na ukazivanje na nečiju bludnost, jednako kao i 'Tvoja majka je velika kornjača', a kako kornjače ne znaju ko im je otac, i ova naizgled bezazlena izjava ima puno dublje značenje.

Španci su poznat kao temperamentan narod, te ne čudi njihovo prisustvo na ovoj listi. Psovka koja je najčešća u španskom jeziku je: Poliži mi maslac s dupeta (Chupe mantequilla de mi culo).

(old_image)

Sasvim je očekivano da španski, kao melodičan i pesnički jezik, ima i prikladno kreativne psovke. Ali maslac? Kakve to veze ima s bilo čime? Sve počinje od izraza 'Me cago en la leche' (Pose*em ti se u mleko), što je poprilično čest termin, koji je ekvivalent izrazu 'Dovraga'. S obzirom na to da je put od mleka do maslaca nekako logičan, tako ćemo zaključiti i da je ova psovka posve smislena.

Još neke korisne psovke na španskom: Me cago en tus muertos. (Se*em ti se na mrtve), Me cago en Dios. (Se*em ti se na Boga). Kao što vidimo, Španci baš vole da vrše nuždu.

Privilegiju da se nalaze na ovoj odabranoj listi naroda imaju i Irci. Glup kao bikov nabrekli ku*ac (He's as thick as a bull's walt)

(old_image)

Irske psovke koren uglavnom vuku iz onih galskih, s dugom tradicijom i referencama na svet prirode, posebno stočarstva. U moru uvreda koje uključuju životinjske organe, stočarske pojmove i ponešto đubriva, ova iz naslova se izdvaja kao možda najzanimljivija. Još neke korisne irske uvrede su: Gobshite (Seronja) Piss astist (Alkos).

Nismo jedini sa ovih prostora koji su na listi. Tu čast imaju i naši susedi Rumuni sa psovkom: Zabi mi ruku u dupe i izdr*aj mi go*no (Sa-mi bagi mana-n cur si sa-mi faci laba la cacat)

(old_image)

Rumuni. Puno perverznog seksa. Evo psovki koje izabrao cracked.com: Shampona-mi-ai flocii cu saliva. (Našamponiraj mi stidne dlake slinom) Spala-te pe dinti ca vin cu pula in inspectie. (Operi zube, moj kr*ac će uskoro u inspekciju) Usca-mi-as sosetele pe crucea ma`tii. (Sušim čarape na krstu tvoje mame).

Polako se približavamo kraju, a ako mislite da ste pročitali dovoljno masne psovke, možda se varate. Na redu su Jermeni: Napraviću ti sarmu od ku*ca (Glirit mortin hed sarma shinem)

(old_image)

Jermenske uvrede su poprilično direktne, pa je sasvim jasno da vam neko nije baš preterano drag ako želite da mu genitalije pretvorite u sarmu. Neke od zanimljivijih jermenskih uvreda: Glirit mortin hed sarma shinem. (Dabogda pacov svršio po tebi) Kak oudelic shoon. (Džukela govnojedska) Eshu Koorak. (Magareći sin).

Trojku sa ovih prostora pored Srba i Rumuna čine i naši susedi Bugari.
Neka ti karpatska dugokosa vučica popuši ku*ac (Gladna Karpatska valchitza s dalag kosam minet da ti prai deeba)

(old_image)

Bugarske uvrede i psovke su raznolike, a one najzanimljivije se svode na motive iz prirode. Osim vučica koje seksualno zadovoljavaju po šumama, u šarolikom carstvu psovki našle su se i ove: Mayka ti duha na mechki v gorata (Majka ti puši medvedima u šumi), Da eba taz kreeva neeva (Je*eš ovo nakrivljeno polje), Grozna si kato salata. (Ružan si k'o salata).
Ima i onih ličnih: Nosa ti e kato ruska putka (Nos ti izgleda kao ruska pi*ka), Pederas grozen gyrbaw prokazhen (Grbava i gubava pederska nakazo).

(Izvor: cracked.com - ALO )

Pogledajte još