Istanbul: Blokiran avion pun zlatnih poluga namenjenih Iranu?

0

Avion koji nosi pravo bogatstvo blokiran je u istanbulskoj vazdušnoj luci od utorka, a prema nekim pretpostavkama, zlato je trebalo da stigne u Iran.

Avion turske kompanije ULS koji prevozi tonu i po zlatnih poluga blokiran je od utorka na međunarodnm aerodromu u Istanbulu, a turske vlasti tvrde da mu dokumentacija nije uredna, javili su u nedjelju turski mediji.

Airbus A300 na letu između Gane i Dubaija je usmeren u vazdušnu luku “Ataturk” zbog problema s gorivom, precizirao je informativni kanal CNN-Turk. Kada je uočeno da nedostaju neki dokumenti, avion je blokiran, a teret zapečaćen, dodali su isti izvori.

Agencija Frans pres nije uspela da stupi u kontakt s turskom Upravom aerodroma. Policija je oko aviona rasporedila jake snage kako bi sprečila mogući pokušaj poletanja ili krađe tereta. Mediji pretpostavljaju da je teret u zlatnim šipkama u stvari Ganino plaćanje Iranu, koji je pod međunarodnim sankcijama radi svog nuklearnog programa i letio je preko Dubaija da bi prošao neometano.

Ni turske vlasti ni vodeći ljudi aviokompanije do sada nisu komentarisali incident.

(Dnevnik.hr)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.