Đilas: Vučićeva energija i PUPS su jedino dobro u ovoj Vladi

0

Dragan Đilas je ocenio da su energija Aleksandra Vučića, kao i PUPS sa njihovom politikom zaštite penzionera, jedina vidljivi rezultati rada sadašnje vlade.

Đilas je ocenio da vlast kakva je sada ne može da radi dobro.
“Zameraju mi da hvalim energiju Vučića i borbu protiv korupcije, kao i PUPS i njihovu politiku zaštie penzionera. Ali to je jedino što se vidi kao rezultat rada ove vlade”, rekao je Đilas za Blic. On je, međutim, dodao da tu energiju Vučića ne vidi kod ostalih ministara iz SNS-a.

Na pitanje na osnovu čega očekuje vanredne izbore ove godine, on je rekao da ne misli da “vlast sa dve politike o Kosovu… vlast u kojoj svu ekonomiju vodi stranka koju podržava 2,5 odsto građana… vlast sa tri ministra za infrastrukturu koju vodi estradni menadžer, vlast sa dva ministra policije, od kojih je jedan premijer,” može da radi dobro.

Lider DS je najavio da će ta stranka do 15. februara izaći u javnost s nacionalnim programnom za izlazak zemlje iz krize i da će do tada završiti unutarstranačku reformu i biti spremni za izbore.
Na pitanje da li bi posle izbora mogli da dobijemo koaliciju DS-SNS, Đilas je rekao da su njegova razmišljanja o tome slična onima Zorana Đinđića kada su ga davno pitali da li je moguća koalicija DS i SPS.
“Ta koalicija trenutno nije realna ne zato što ja ne volim SPS, već zato što ne vidim šta bi ona dobroga doprinela Srbiji”, citirao je on Đinđića. Godinama kasnije DS je ušla u koaliciju sa SPS, dodao je lider DS.
Na pitanje šta misli o kosovskoj platformi predsednika Srbije, Đilas je rekao da će se DS odrediti prema njoj kada vidi njen konačan izgled i dodao da će Demokratska stranka na temi Kosova, kao i kod drugih strateških tema, uvek biti konstruktivna.

“Srbija nikada neće odustati od Kosova i to nije stranačko pitanje”,
naglasio je predsednik DS.

Na konstataciju da neki od bivših ministara iz DS, uprkos odluci, neće da vrate poslaničke mandate, Đilas je rekao da će svaki član stranke koji ne poštuje odluke stranačkih organa morati da se suoči sa posledicama.
Podsećajući da je za tu odluku glasalo više od 250 članova Glavnog odbora stranke, a samo 16 protiv, uz pet uzdržanih, on je rekao da je DS upala u problem kada su pojedini članovi poverovali da je njihov lični interes važniji od interesa stranke.
“Vreme je da rešimo taj problem”, rekao je Đilas.

(alo.rs)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.