Nož kao najbolji drug - Nasilnike ne plaše ni najstrožije kazne

Ovo između ostalog kažu stručnjaci o osobama poput Marka Kostića koji je u novogodišnjoj noći nožem izbo sedam ljudi.

"Ono što se tada ustanovilo jeste da se radi o ljudima koji su sociopate ili psihopate po strukturi i koji ne mogu da kontrolišu svoje kompulzivne ili iznuđene postupke i radnje", kaže Zlatko Nikolić, kriminolog za B92.

Marko Kostić na žalost nije prvi koji je u Beogradu u masi ljudi nožem izbo ljude. Slično stvar dogodila se na Bir festu 2011. godine kada je 19-ogodišnji Ljubomir Trifunović nožem izbo devet ljudi.

"Radi se o ljudima koji su oštećeni kao ličnosti koji nemaju ukorenjenje u socijalnoj sredini. Žive kao pustinjaci i žele da ostave svoj pečat nažalost krvavi i na ovaj način . Suština njihovog problema je da oni ne osećaju, da nisu sposobni za empatiju, da uvide, da saosećaju sa drugima. Pa pošto to ne mogu onda oni hoće to da vide, a najbolji način za to je upravo ovakvo ispoljavanje ili ispucavanje sebe naspram drugih", kaže Nikolić.

Marko Kostić je pripadnik Partizanove navijačke grupe Zabranjeni koja je poznata po incidentima i obračunima uglavnom sa takođe navijačima Partizana iz grupe Alkatraz. Na njegovom profilu na Fejsbuku nalazi se slika sa utakmice na kojoj su navijači pretili novinarki B92 Brankici Stanković, zbog čega je kasnije uhapšen vođa grupe Alkatraz Miloš Radisavljević Kimi.

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.