Dačić: Odnose Srbije i Hrvatske treba resetovati!

0

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić izjavio je da odnose Srbije i Hrvatske treba resetovati i početi iz početka, jer bi procesom "odleđivanja" odnosa dve zemlje bila zaokružena atmosfera dobre regionalne saradnje.

Srbija želi da bude promoter dobre saradnje i odnosa sa svim državama u našem okruženju. Moramo da budemo svesni da se ne možemo oko svega slagati, ali moramo tražiti tačke koje će nas vući napred – rekao je Dačić u intervjuu agenciji Beta.

Dačić je kazao da su odnosi Srbije i Hrvatske u poslednjih nekoliko meseci zahladili, ali da se u toj oblasti mora biti veoma praktičan.

Pročitaj : Dačić predviđa: Živećemo bolje u 2013. godini!

– To znači da mi ne moramo da ispoljavamo bilo kakvu ljubav, ali da politička saradnja i politički odnosi između Srbije i Hrvatske moraju da postoje – dodao je.

Premijer je rekao da nije tačan utisak da su se od majskih izbora pogoršali odnosi sa zemljama regiona, navodeći da su predstavnici Srbije posetili Sloveniju, BiH, Makedoniju, Grčku i Mađarsku. On je najavio i da će u prvoj polovini godine biti održan sastanak vlada Srbije i Slovenije, dok bi u januaru ili februaru u Beograd trebalo da dođu premijer Bugarske i predsednik Saveta ministara BiH.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.