Vulin: Ova godina je istorijska za Srbiju po pitanju Kosova

0

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin poručio je u ponedeljak da nema podele Kosova što platforma vrlo jasno pokazuje, i dodao da je 2013. istorijska godina u kojoj Srbija treba da se izbori za pravedno i trajno rešenje kosovskog problema.

“Ovo je godina nade, godina u kojoj je Srbija izašla pred ceo svet i rekla kako vidi pravdeno i trajno rešenje. Ovo je godina u kojoj očekujemo od celog sveta i medjunarodne zajednice da razume i kaže da ne može biti pravednog i trajnog rešenja bez saglasnosti Srbije i kosovskih Srba”, kazao je Vulin novinarima nakon proslave Božića u manastiru Gračanica.

“Ovo je istorijska godina u kojoj će se Srbija, nadamo se, izboriti za ono u šta svi zajedno verujemo”,
naveo je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Vulin je, kako se navodi na sajtu Kancelarije, izrazio očekivanje da je ovo poslednji put da se predsedniku Srbije zabrani da bude sa svojim narodom i da se izmedju njega i njegovog naroda ispreči sila.

Od UNMIK-a i Euleksa tražimo da se ponaša u skladu sa mandatom i ovlašćenjima i da obezbedi vladavinu prava na Kosovu, kazao je on i dodao da Beograd od medjunarodne zajednice traži da obezbedi ličnu, imovinsku i pravnu sigurnost za sve koji žive i žele da žive u pokrajini.

(Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.