Bred Pit se oglasio po prvi put na "kineskom Twitteru": Stižem!

Godinama unazad, popularni glumac i miljenik dama - Bred Pit, ostajao je imun na opštu ekspanziju poznatih ličnosti na društvenim mrežama. Iako još uvek nije potvrđeno da li se oko Nove godine oženio za svoju dugogodišnju partnerku Anđelinu Džoli, ono što jeste sigurno je da je Bred od ponedeljka 7. januara i zvanično korisnik kineske društvene mreže "Sina Weibo".

Mikrobloging sajt "Sina Weibo" je jedan od najpopularnijih u Kini, koji koristi više od 30% korisnika Interneta. Sajt postoji od sredine 2009. godine, ima oko 400 miliona korisnika, a oko 100 miliona poruka se dnevno postavi na njemu.

Njegov prvi post na ovom kineskom mikrobloging "hibridu" Facebooka i Twittera je veoma misteriozan i glasi: "Da, istina je. Aha, stižem." (It is the truth. Yup, I’m coming.).

Misterioznost ove njegove opuštene poruke kojom "najavljuje svoj dolazak" potiče ne samo od činjenice da on nikada nije bio u Kini, već pre svega zato što je njemu zvanično zabranjeno da kroči na tlo ove zemlje. Zabrana, stara već 15 godina, potiče od njegove uloge u filmu "Sedam godina na Tibetu", koji je, kako su zaključile kineske vlasti, negativno predstavio njihove vojnike u višedecenijskom konfliktu Kine i Tibeta oko suveriniteta Tibeta.

Za svega nekoliko sati od dolaska na mrežu "Sina Weibo", Bred je skupio skoro 200.000 pratilaca. Inače, ceo sajt, koji često nazivaju "kineskim Twitterom", je na kineskom jeziku. Očigledno je Bred "vešt" ne samo u glumi i osvajanju dama, već i sa jezicima. Ili je ovo još jedan dokaz da je budućnost biznisa, pa i šoubiznisa, na istoku?

(old_image)
Pogledajte još