Dačić: Steže se obruč oko Darka Šarića, sledeći korak hapšenje

"Sigurno se sve više steže obruč oko Šarića i da će sledeći korak biti hapšenje, naročito ako imamo informacije da se on više ne nalazi tamo gde je bio i da je sada dostupniji organima gonjenja", rekao je Dačić.

On je u intervjuu podgoričkoj Televiziji Atlas kazao da sa crnogorskim zvaničnicima nije u jučerašnjim neformalnim susretima u Podgorici razgovarao o slučaju Šarić.

Upitan da li Srbija planira da od crnogorskog pravosuđa zatraži preispitivanje imovine Miroslava Miškovića u Crnoj Gori, Dačić je rekao da će srpsko tužilaštvo odlučiti u kojem će se smeru odvijati istraga.
"Ukoliko bude takav proces pokrenut u Srbiji sigurno će se odnositi i na sve druge zemlje", naveo je on.

Dačić je kazao da nikada nije bio pristalica da se bez konkretnih dokaza daju ocene poput one da je Crna Gora utočište za kriminalce, što se ranije moglo čuti od srpskih zvaničnika.
"Bilo je i takvih primera, bilo je i primera da se oni skrivaju u nekim drugim državama, a bilo je primera da ih ima i u Srbiji. Zato mislim da je važna saradnja policija", istakao je on.

Govoreći o odnosima Srbije i Crne Gore, Dačić je ponovio da zvanični Beograd poštuje crnogorsku nezavisnost.

On je najavio da će o odnosima Podgorice i Beograda uskoro razgovarati sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem.
"Nisam opterećen nekim odnosima iz prošlosti, jer nisam poreklom iz Crne Gore i ne uplićem se u ta unutrašnja pitanja. Interesuje me politika čistih računa", istakao je Dačić.

On je kazao da ga niko od crnogorskih zvaničnika nije kontaktirao povodom informacije da je na poslednjem popisu bilo 40 odsto manje Crnogoraca u Srbiji.

Tanjug

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.