Sibirski doktori šibanjem po zadnjici leče od svih vrsta zavisnosti (VIDEO)

Šibamo naše pacijente po zadnjicama s jasnim medicinskim ciljem. Ovo nije neka sado-mazo priča iako smo svesni da će naša metoda kod nekih izazvati podsmeh – kaže sibirski doktor German Pilipenko za “The Siberian Times”, a prenosi “Index.hr“.

Osim što je, kako dr Pilipenko tvrdi, metoda koju je razvio zajedno sa profesorkom Marinom Čuhrovom pokazala efikasnost u lečenju zavisnosti, ona pomaže i kod suicidalnih sklonosti i psihosomatskih poremećaja.

Kako oni veruju, bol izazvana fizičkim kažnjavanjem stimuliše mozak koji ispušta endorfine koji pacijente teraju da se osećaju bolje u svojoj koži. Nataša, 22-godišnja heroinska zavisnica, tvrdi da je ovaj pristup više nego uspešan.

Jako boli, ali vratili su mi život. Verujem da bih bez njih bila mrtva – kaže Nataša tvrdeći da nije sklona mazohizmu.

Stvarno je neprijatno, a svakim udarcem postaje sve neprijatnije. Prava agonija. Često plačem, a dok me udara, doktor objašnjava zašto je droga štetna. Bol mi pomaže da shvatim koliko je moja zavisnost opasna za moje zdravlje – dodaje Nataša koja jedan “tretman” plaća 80 evra.

Slično iskustvo ima i 41-godišnji alkoholičar Juri koji bocu nije dotakao već godinu dana, ali dodaje da su mu tretmani izazvali probleme s devojkom koja je posumnjala da su ožiljci na leđima rezultat perverzne igre s lokalnom dominom. No, nakon što joj je objasnio o čemu je reč, bila je ponosna na njega.

Doktorska struka ne gleda blagonaklono na ove metode i tvrde da su vežbanje, akupunktura, masaže, seks pa čak i konzumiranje čokolade bolji za stimulaciju lučenja endorfina.

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.