Počinje suđenje svešteniku Peranoviću optuženom za svirepo ubistvo

Početak suđenja svešteniku Branislavu Peranoviću (54) za teško ubistvo štićenika Nebojše Zarupca (39) zakazano je za 17. januar u Višem sudu u Šapcu, a pritvor optuženom protojereju produžen je do daljnjeg.

Istražni sudija Višeg suda u Šapcu Slobodan Velisavljević je rekao Tanjugu da je optužnica protiv Peranovića, koju je toj instituciji dostavilo šabačko Više javno tužilaštvo, stupila na snagu i da će suđenje početi 17. januara u devet sati.

On je kazao da su zastupnici optuženog uložili prigovor na optužnicu, koji je odbijen, nakon čega je ona stupila na snagu, a Viši sud je odlučio da Peranoviću produži pritvor do daljnjeg.

Zastupnik porodice Zarubac advokat Dušan Pašić izjavio je ranije Tanjugu da očekuje da će se čitav proces okončati u korektnom roku, kao i da će Peranović dobiti zatvorsku kaznu dužu od najmanje predviđene (10 godina), a kraću od najveće zaprećene (40 godina).

Peranović je optužen da je 6. avgusta na svirep način lišio života Nebojšu Zarupca tako što ga je udarao štapom, pesnicama i nogama i naneo mu brojne povrede koje su izazvale smrt, a žrtva je za to vreme trpela velike bolove.
(Tanjug)

Pogledajte još