Sudija Milosavljević: Da postoji smrtna kazna, izrekao bih je za teško ubistvo Živkovića

Viši sud u Jagodini prvi put ih je osudio 26. decembra 2011. godine, ali je Apelacioni sud u Kragujevcu ukinuo tu presudu i naložio ponovno suđenje, piše Blic.

Maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina dobio je Banović koji je ćerku Ljiljanu Milojević (20), majku dvoje male dece, i njenog momka Nenada Vlajkovića, poveo u najkrvaviji pir.

Sud je naveo da su osuđeni Živkovića mučili jer je ranije kao stanodavac dao otkaz Banovićevoj majci i ćerki Ljiljani. Otac Saša, ćerka Ljiljana i budući zet Nenad su u večernjim satima došli kod Živkovića, koji se spremao da ide na posao u preduzeće ,,Kablovi“, u treću smenu.

- Banović i Vlajković tukli su Živkovića pesnicama, udarali ga stolicom i keramičkom pločom po glavi i telu i seksualno ga maltretirali. Živković je na kolenima molio za milost - naveo je sud.

Životije Živković se spremao da krene na posao, u treću smenu, kada su mu u kuću uletele ubice

Banovićeva ćerka Ljiljana Milojević snimala je mobilnim telefonom mučenje koje je trajalo celu noć, uz pauze kad su Banović i Vlajković pili pivo i kafu“, navedeno je u obrazloženju presude.

Obducenti su naveli da na telu Živkovića nije postojalo nijedno mesto bez krvnih podliva i modrica. Ljiljana Milojević oslobođena je optužbe jer je pokušala da pomogne Živkoviću i pozvala je Hitnu pomoć.

Živkovića se spremao da krene na posao, u treću smenu, u preduzeće „Kablovi“. Tukli su ga pesnicama i drvenim predmetima po glavi i telu više od četiri sata. Pretpostavlja se da su tast i zet bili pod uticajem alkohola. Komšije, nažalost, ništa nisu čule, niti im je nešto bilo sumnjivo. Telo žrtve je pronađeno u ponedeljak oko podneva.

Miran čovek, povučen, nikome nikad ništa loše nije uradio. Nismo ništa čuli te noći. Ne možemo da verujemo šta se dogodilo i da je ubijen. Skroman čovek koji je radio u preduzeću - rekla je posle zločina komšinica Jelisaveta Matić.

Pogledajte još