Nemanja Vidić: "Nismo dobro počeli kvalifikacije, ali imamo lepu budućnost"

“Mi sada imamo mlad tim, nismo počeli dobro kvalifikacije, ali možemo da budemo samo jači, imamo lepu budućnost. Ja sam se povukao i sada sam više navijač. Meč sa Hrvatskom biće sjajan, ali i oni imaju mlade igrače koji mogu da pokažu svoje sposobnosti i da usreće svoju zemlju”, rekao je Vidić.

Igrač Mančester Junajteda povukao se iz nacionalnog tima posle kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini, prenosi B92.

Nikada ne znate kada je pravo vreme da odete iz reprezentacije. Odluke se donose – neke dobre, neke loše, ali nekada treba da ostavite prostor za mlađe igrače. Igrao sam za nacionalni tim deset godina i dao sam mlađima priliku da pokažu šta znaju, npr. Nastasić iz Sitija je dobar igrač koji se probija”, smatra Vidić.

Na kojeg odbrambenog igrača si se ugledao kao dete?

“Imao sam uzore, ali oni nikada nisu igrali u odbrani, već u napadu ili u sredini terena, tu igraju atraktivniji fudbaleri. I ja sam pokušavao da igram kao krilo, zatim kao bek, a završio sam kao štoper. Ipak, centarfori su uvek bili moji idoli. Bilo ih je mnogo – Faustino Asprilja dok je igrao za Parmu, taj klub sam voleo. Zatim Zinedin Zidan, starti Ronaldo”.

Na pitanje ko bi bio dostojan da zameni Aleksa Fergusona na klupi Junajteda, Vidić odgovara:

Teško je reći, ovaj klub počiva na stabilnosti, neki igrači su ovde sa Fergusonom već desetak godina. Biće to veliki izazov za onoga ko ga nasledi, ali i za ceo klub. Ipak, novi menadžer će sigurno imati podršku kluba i navijača. Ko bi to mogao da bude, u ovom trenutku ne znam. Fergusonu još ide dobro, tako da nema ni potrebe da razmišljamo o tome”.

Nemanja kaže da je i sâm razmišljao da se oproba kao trener.

Voleo bih da budem trener ili menadžer jednog dana, ali nikad se ne zna, odluke se menjaju. Imao sam neke lekcije za trenera i zainteresovan sam za tako nešto, ali i dalje sam fudbaler”.

Pogledajte još