Đoković u četvrtfinalu posle pobede nad Montanjesom

BEOGRAD, 16. aprila 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Monte Karlu pošto je pobedio 36. tenisera sveta Španca Alberta Montanjesa sa 2:1 po setovima (6:1, 6:7, 6:0).

U meču koji je trajao sat i 44 minuta Đoković je osvojio 93 poena, a Montanjes 23 manje.

Đoković je dobro igrao u prvom setu, uz osvojene gemove na svoj servis napravio je i brejkove u drugom i četvrtom gemu i tako stekao veliku prednost od 5:0. Jedini gem u prvom setu Montanjes je osvojio u šestom gemu, kada je uspeo da sačuva svoj servis.

U trećem gemu drugog seta, srpski teniser je napravio brejk i posle osvojenog gema na svoj servis poveo sa 3:1. Nakon toga Đoković je ponovo oduzeo servis protivniku i stekao prednost od tri gema, ali je Montanjes u narednom gemu uspeo da vrati brejk, zatim i da osvoji gem na svoj servis i stigne do 3:4.

Nakon toga meč je na oko sat vremena bio prekinut zbog kiše.

U nastavku meča Montanjes je zaigrao bolje, u 10. i 12. gemu je napravio brejkove i izjednačio na 6:6, da bi sa dobrom igrom nastavio i u taj-brejku i rezultatom 7:4 osvojio drugi set.

U trećem setu Đoković je zaigrao angažovanije, napravio tri brejka i osvojio set bez izgubljenog gema.

Đoković će u četvrtfinalu igrati sa osmim teniserom sveta Fernandom Verdaskom, koji je pobedio zemljaka Davida Ferera sa 2:0.

Treći teniser sveta je četiri puta igrao sa Verdaskom i oba tenisera su zabeležila po dve pobede.

Turnir Masters serije u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2,75 miliona evra
.

Pogledajte još