Noviteti na Fejsbuku: Pregledniji Tajmlajn sa statusima u jednom nizu

Novi profil nazvan "single column Timeline" ili tajmlajn u jednoj kolumni, ostavlja više mesta za poruke i statuse, a vesti poput lajkova i novih fotografija smeštene su na desnu stranu koja sada zauzima znatno manje prostora.

Na vrhu profil strane više se ne nalaze slike nekih vaših prijatelja, kao ni strane koje ste lajkovali, a one su zamenjene regularnim menijem koji sada te podatke prikazuje na znatno pregledniji način.

Sa vaše profil strane uklonjen je i status veze što nam govori da je Fejsbuk ozbiljno počeo da razmišlja o privatnosti svojih korisnika.

Na profil strani sada se pojavljuje i meni "More", koji vam pruža mogućnost da vidite pregršt ostalih aktivnosti među kojima su mape, filmovi, serije i muzika. Postoji i mogućnost ubacivanja vaših omiljenih aplikacija poput Instagrama, aplikacije "Foursquare" ili igrica.

Na desnoj strani profila sada možete videti isključivo skorašnje aktivnosti, slike svojih prijatelja kao i druge novosti koje ne uključuju poruke na zidu. Novi dizajn takođe ne dozvoljava da se objave o bitnim događajima u vašem životu prošire preko cele dužine zida.

Utisak koji novi tajmlajn odaje je da je mnogo lakše snaći se na njemu, ali pojavljuje se i problem protraćenog prostora na desnoj strani profila koji se neminovno pojavljuje kako skrolujete na dole.

Novi tajmlajn profil je znatno pregledniji kada je u pitanju čitanje poruka, pa je po tom pitanju znatno organizovaniji od prethodnih. Fejsbuk još nije zvanično objavio kada bi njegovi korisnici mogli da dobiju novi profil.

Iz kompanije Fejsbuk su portalu TNW
rekli da za sada ne mogu da daju više informacija o novinama. To znači da će stanovnici Novog Zelanda zasad biti jedini koji će moći da uživaju u novom profilu, ali i da je samo pitanje vremena kada će se novi dizajn proširiti i na korisnike ostalih zemalja.

(24sata, The next web)

Pogledajte još