Vulin: Dokaz da je Priština provocirala za Božić

0

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin izjavio je da je to što su Srbi, koje je kosovska policija privela za Božić u Gračanici, večeras pušteni da se brane sa slobode dokaz da je Priština sve radila u želji da provocira, da pokvari veliki praznik i od toga pravi političku predstavu.

Advokat Dejan A. Vasić prethodno je rekao da su desetorica Srba, koje je kosovska policija privela na Božić u Gračanici, pušteni večeras da se brane sa slobode.

Vasić je izjavio da je sudija prekršajnog suda u Prištini oko 21 sata okončao ročište, koje će sutra biti nastavljeno, donevši odluku da se desetorica osumnjičenih Srba brane sa slobode.

“Kao što se vidi momci nisu učinili nijedno krivično delo, nisu ni na koji način zaslužili da im se desi to što im se desilo”, rekao je Vulin i dodao da je veoma tužan zbog njihovih porodica i iskustva koje nisu ničim zaslužilili.

Ali ako sam zbog nečega ponosan, to je što se pokazalo, kao i uvek, da je Srbija opredeljena za mir, ali da Priština za to jednostavno nije”, kazao je Vulin.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je rekao da se nada da će međunarodna zajednica posle ovoga dobro razmisliti da li može da upućuje bezrezervnu podršku institucijama koje hapse decu samo zato što su Srbi.

Vulin se nada i da će će međunarodna zajednica sada razumeti zašto je zabranjeno predsedniku Republike Tomislavu Nikoliću da dođe u Gračanicu i razumeti zašto on i pripadnici Kancelarije koju vodi imaju toliko problema sa kretanjem po Kosovu i Metohiji.

Tanjug

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.