Požar u domu za stare na Vidikovcu: Medicinska sestra teže povređena

Kako je izjavila načelnica Uprave za vanredne situacije Sanja Žugić Vuksanović, požar u privatnom domu za stara lica "Stari prijatelj" na Vidikovcu je brzom intervencijom vatrogasaca ugašen i sprečeno je njegovo širenje na ostale prostorije.

- Evakuisali smo 40 lica, a šest osoba je preuzela Hitna pomoć - istakla je Žugić Vuksanović, navodeći da je požar ugašen angažovanjem pet vatrogasnih vozila sa 18 vatrogasaca koji su za samo pet minuta stigle na lice mesta. Prema njenim rečima, teže je povređena radnica doma, a više osoba stanara doma smešteno je na VMA zbog trovanja dimom, dok će istraga, koja je u toku, utvrditi uzrok požara.

Ženska osoba stara oko 22 godine zadobila je prelom leve potkolenice i kontuziju lumbalnog dela kičme kada je pala sa visine od tri do četiri metra i ona je prevezena na odeljenje za reanimaciju Urgentnog centra, izjavio je Tanjugu saradnik za odnose sa medijima u Hitnoj pomoći Mirko Lutovac.

Osam osoba, od kojih sedam žena i jedan muškarac, bilo je izloženo dimu i gasovima, odnosno trovanju ugljen-monoksidom i oni su smešteni na odeljenje toksikologije VMA, kazao je Lutovac.

Kako prenose beogradski elektronski mediji, medicinska sestra je povređena kada je u panici skočila sa terase prvog sprata zgrade doma.

Požar je izbio u sobi na prvom spratu, a vatra se potom proširila na oko 150 kvadrata zajedničkih prostorija.

Dom za stare obišao je i predsednik Skupštine grada Aleksandar Antić koji je u izjavi RTS-u istakao da je iz dela ustanove evakuisano 40 lica koji su sada rasporedjeni u drugom delu objekta. On je ocenio vatrogasci i ljudi koji su zaposleni u ovoj ustanovi dobro reagovali i da su sprečene moguće katastrofalne posledice.

Antić je dodao da je Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada na raspolaganju stanarima doma "Stari prijatelji".

Izvor: Beogradski mediji via Studio B

Pogledajte još