Dinamo, Šahtjor, Verder i Hamburg u polufinalu

BEOGRAD, 16. aprila 2009. (Beta) - Fudbaleri Dinama iz Kijeva, Šahtjora iz Donjecka, Verdera iz Bremena i Hamburga plasirali su se u polufinale Kupa UEFA.

U polufinalu su se našle dve nemačke i dve ukrajinske ekipe.

Dinamo je na stadionu Valerij Lobanovski pobedio Pari Sen Žermen sa 3:0 i posle 0:0 iz prvog meča u Parizu plasirao se u polufinale najmasovnijeg evropskog takmičenja, prvi put u istoriji kluba.

Ukrajinci su poveli u četvrtom minutu golom Ismaela Bangura, dok je na 2:0 povisio autogolom golman Mikael Londro u 16. minutu, kada ga je lopta pogodila u ruke. Konačan rezultat postavio je Ognjen Vukojević u 61. minutu meča.

Dinamo će u polufinalu igrati protiv Šahtjora iz Donjecka, koji je  na Veledromu pobedio Marsej sa 2:1. U prvom meču bilo je 2:0 za ukrajinsku ekipu.

Šahtjor je poveo u 30. minutu preko Brazilca Fernadinja, dok je 13. minuta kasnije izjednačio Ben Arfa. Međutim, još jedan Brazilac u ukrajinskoj ekipi Adrijano postavio je konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi vremena.

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su na svom stadionu Hamburg sa 2:1, ali to im nije bilo dovoljno za prolaz u polufinale pošto su u prvoj utakmici izgubili sa 3:1.

Prvi su do vođstva došli fudbaleri Hamburga u 12. minutu golom Paola Gerera, ali je pet minuta kasnije izjednačio Elano iz jedanaesterca. Pobedu Sitiju doneo je Felipe Saisedo u 50. minutu.

Hamburg će u polufinalu igrati protiv Verdera iz Bremena, koji je na Friuliju sa Udinezeom odigrao nerešeno 3:3. U prvom meču u Bremenu bilo je 3:1 i Verder je ukupnim rezultatom 6:4 prošao dalje.

Udineze je poveo u 15. minutu golom Gokana Inlera, ali je Dijego izjednačio u 28. minutu. Napadač "crno-belih" Fabio Kvaljarela je posle samo dva minuta doneo vođstvo Udinezeu od 2:1, da bi u 38. minutu svojim drugim golom na meču povisio na 3:1.

Međutim, nadu domaćima da mogu barem do produžetaka ugasio je ponovo Dijego, koji je u 60. minutu smanjio na 3:2, da bi 13 minuta kasnije Klaudio Pizaro pogotkom osigurao prolaz u polufinale svom timu.


Rezultati:



Dinamo Kijev - Pari Sen Žermen 3:0 (prvi meč 0:0)

Bangura 4', Londro 16'(ag), Vukojević 61'



Olimpik Marsej - Šahtjor 1:2 (prvi meč 0:2)

Ben Arfa 43' - Fernandinjo 30', Luis Adrijano 90'



Mančester Siti - Hamburger 2:1 (prvi meč 1:3)

Elano 17'(pen), Kaisedo 50' - Gerero 12'



Udineze - Verder 3:3 (prvi meč 1:3)

Inler 15', Kvaljarela 30', 38' - Dijego 28', 60', Pisaro 73'

Polufinalne utakmice igraju se 30. aprila, dok su revanši na programu 7. maja. Finale se igra u Istanbulu 20. maja.

Pogledajte još