Simonović: Ulm je ekipa za poštovanje!

"Ulm je jako neugodna ekipa. Igrao sam prošle godine protiv njih, bilo je to teško gostovanje. Sigurno nam neće biti nimalo lako da napravimo brejk, rival je ekipa za poštovanje", rekao je Simonović.

On je kazao da dobro poznaje Ulm, s obzirom da je prošle sezone igrao protiv njih u dresu berlinske Albe.

"Igraju jako brzo, sa dosta šuteva za tri poena. Podsećaju na Sasari, mada imaju dominantnog centra Džona Brajanta koga maksimalno koriste. On već drugu godinu bukvalno dominira u nemačkoj ligi, ali i u evropskim takmičenjima", kazao je ovaj krilni košarkaš.

Simonović je rekao da Zvezdu očekuje puna dvorana i bučno navijanje.

"Dvorana je uvek puna, imaju navijanje i podršku svih 40 minuta, bez obzira da li vode ili gube sa 10 ili 15 poena razlike. To je jedan od težih terena u Nemačkoj, prilično je bučno, ali je fina atmosfera za igranje", rekao je on.

Simonović je ocenio da je Zvezda u dobroj formi, što se videlo u subotu kada je pobeđena Olimpija u Ljubljani u Jadranskoj ligi.

"U dobroj smo formi, što se videlo protiv Olimpije. Malo smo se plašili te utakmice posle pauze, nismo znali koliko možemo, ali smo se pokazali dosta dobro. Idemo dalje da dižemo formu jer stvarno imamo kvalitet", ocenio je Simonović.

Pored Zvezde i Ulma, u Grupi L nalaze se još turski Galatasaraj i ruski Uniks.

"Svi protivnici u drugoj fazi su jaki. Realno, Galatasaraj i Uniks imaju ekipe koje bi lagano mogle da igraju Top 16 fazu Evrolige, ali ćemo se maksimalno boriti da prođemo dalje", rekao je Simonović.

Utakmica između Ulma i Crvene zvezde igraće se sutra od 19.30.

Beta

Pogledajte još