Vuković uveren u dobar rezultat na Svetskom prvenstvu

"Imamo devet novih igrača sa vrlo malo reprezentativnog iskustva, ali dogovorili smo se da od prve do poslednje utakmice u Španiji damo sve od sebe. Uvek smo optimisti i verujem da možemo da ostvarimo velike rezultate", rekao je Vuković.

Reprezentacija Srbije će se na Svetskom prvenstvu takmičiti u Grupi C sa selekcijama Saudijske Arabije, Belorusije, Južne Koreje, Slovenije i Poljske.

Prvu utakmicu "orlovi" će igrati u subotu od 15.45 protiv Južne Koreje. Dva dana kasnije Srbiji je od 18 sati protivnik Belorusija, dok će 15. januara u isto vreme izabranici Veselina Vukovića igrati protiv Saudijske Arabije.

U četvrtom kolu, 17. januara, rukometaši Srbije će od 20.15 igrati protiv Poljske, a u poslednjoj utakmici u grupi, dva dana kasnije, protivnik će biti Slovenija, takođe od 20.15.

"Velika je čast igrati za svoju zemlju i dostojno je predstavljati. Imamo kvalitet koji bi trebalo da pokažemo na Svetskom prvenstvu", rekao je kapiten reprezentacije Momir Ilić.

Levo krilo reprezentacije Srbije Ivan Nikčević rekao je da će u svaku utakmicu njegova ekipa ući kao da je finale.

On je izrazio nadu da će mladi reprezentativci na kraju takmičenja iskusiti ono što su njihovi saigrači prošlog januara, kada su na Evropskom prvenstvu u Beogradu osvojili srebrnu medalju.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.