Evrokup: Zvezda na krilima navijača i sjajnog Rakočevića do prve pobede u drugoj fazi

Košarkaši Crvene zvezde otpočeli su drugu fazu Evrokupa protiv Nemačkog Ulma u gostima. Iako je Zvezda igrala u gostima, podrška navijača nije izostala, jer je negde oko 1000 navijača „crveno-belih“ davala veliku podršku sa tribina „Ratiofarm Arene“.

Prva četvrtina

Zvezda je prokockala tri početna napada, pa je prve poene postigao Ulm sa linije slobodnih bacanja i poveo 2:0. Usledila je serija igrača Ulma od 5:0, što je dodatno unelo nervozu u redove igrača Zvezde na samom početku. Posle tri minuta igre prve poene za Zvezdu postiže Igor Rakočević.

Navijači su dali vetar u leđa igračima, pa je Zvezda serijom 6:0 uspela da se približi Ulmu na samo poen zaostatka. Brza igra, koja je karakteristika ekipe Ulma, je nastavljena, a Igor Rakočević je trojkom i odličnim prodorima odlepio Zvezdu na plus tri. Ulm je odmah uzvratio trojkom, pa je rezultatka klackalica nastavljena i dva minuta pred kraj prve četvrtine. Rezultat na kraju prve četvrtine bio je 23:22 za Crvenu zvezdu, a najviše se istakao Igor Rakočević sa 10 poena.

(old_image)

Za navijače Zvezde nema granica...

Druga četvrtina

Vuk Radivojević sa tri trojke u tri napada potvrdio je da se potpuno oporavio od povrede leđe i doneo je Zvezdi prednost od 34:27. Poenima Eltona Brauna i Majka Skota Zvezda je uspela da stigne prvi put do dvocifrene prednosti i povede 38:27. Ulm je pokušao šutevima za tri poena da se približi Zvezdi, ali ih šut nije previše služio, pa je Zvezda minut pred kraja imala plus devet.

Treća četvrtina

Nešto opuštenije u treću četvrtinu su ušli izabranici Vlade Vukoičića, što je Ulm iskoristio da se primakne na minus šest, a rezultat polovinom četvrtine je bio 50:44 za Zvezdu. Igor Rakočević je novim poenima upseo da održi Zvezdu u prednosti i nema sumnje da je on večeras najviše raspoložen za igru u redovima Zvezde.

Kada se Ulm približio na minus četiri, Vlada Vukoičić je uzeo tajm-aut i od svojih igrača zatražio da igraju timski što je donelo četiri brza poena za Zvezdu i ponovo plus osam. Trener ekipe Ulma dobio je tehničku grešku što je iskoristio Igor Rakočević bacanjima i napadom sa strane da odvede Zvezdu na velikih plus 13.

Ulm je do kraja četvrtine uspeo da smanji rezultat na 69:58, pa igrači Zvezde u odlučujuću deonicu ulaze sa lepom prednosti od 11 poena.

Četvrta četvrtina

Čudne sudijske odluke primakle se Ulm na samo minus šest. Naime, priznati su poeni Ulmu, posle faula koji je napravio Lazić na igraču koji nije šutirao, a zatim su sudije ostale neme na korake pleja nemačkog tima i priznali su mu poene. Rakočević u teškom trenutku preuzima odgovornost i sjajnim šutom pogađa za dva i odvodi Zvezdu na plus pet. Pokušao je kapiten Zvezde za tri poena, ali je tom prilikom bio fauliran i sa tri pogođena bacanja povećava prednost Zvezde.

Sa druge strane, Ulm u igri drži Esterkamp koji je pogodio drugu trojku u poslednjoj deonici. Koraci Katića i pogodak Gintera doveo je Ulm na samo minus tri.

Boris Savović i Rakočević trojkama, te Braun sa linije bacanja vraćaju Zvezdi lepu prednost od devet poena.

Probali su preko Brajanta igrači Ulma da preokrenu rezultat, ali je Boris Savović novom trojkom za plus devet ućutkao nemačke navijače i dao znak da slavlje Zvezdinih navijača može da počne.

Na 40 sekundi do kraja Ulm je stigao na minus pet, a Zvezda je izvela brzu kontru za plus sedam.

Greškom Savovića i Rakočevića, Ulm postiže četiri brza poena i unosi neizvesnost u sam finiš meča 20 sekundi pred kraj. Vukoičić je uzeo tajm-aut, a brz faul nad Rakočevićem i skok u napadu posle drugog bacanja odveli su Zvezdu na plus pet 12 sekundi pre kraja.

Ulm je promašio šut za tri poena u poslednjem napadu, a konačan rezultat na kraju bio je 100:95.

Crvena zvezda je ovom pobedom napravila veliki brejk i sa velikim ambicijama ulazi u naredni meč ove grupe koji se igra za sedam dana protiv Galatasaraja u Beogradu.

Pogledajte još