Neverovatno: Roni u invalidskim kolicima (VIDEO)

0

Neobična britanska umetnica, Sju Ostin je pre 15 godina ostala nepokretna kao posledica teške bolesti i od tada, nije utonula u depresiju, već je počela da trenira i izvodi tačke podvodnog plivanja u invalindskim kolicima.

Ona kaže da je zahvaljujući svom invaliditetu promenila način na koji posmatra svet oko sebe.

– Ranije sam mislila da mi život izmiče, da postaje sve ograničeniji. Ali sam onda otkrila na koje sve načine mogu da koristim invalidska kolica i ponovo sam osetila da sam slobodna. Sama ta činjenica da ponovo mogu da osetim vetar u kosi je uzbuđujuća – kaže ona i dodaje da je tada primetila kako su ljudi počeli da je tretiraju na drugačiji način.

Jedna od prvih serija o njenom daru snimljena je 2009. godine a zvala se “Tragovi iz invalidskih kolica”. Za njeno snimanje Ostin je koristila točkove invalidskih kolica kako bi napravila petlje i to kako na velikim papirima tako i na travi ispred galerije.

Jedna od njenih ideja je bila i da sa invalidskim kolicima istraži podvodni svet. Tako je 2010. godine počela da konstruiše invalidska kolica za njen rad pod nazivom “Isprobavajući vodu”.

Ostin je imala velike ambicije kada su u pitanju njena podvodna kolica i zato se prijavila da bude učesnik umetničkog projekta koji je išao na Olimpijske i Paraolimpijske igre u Londonu prošle godine.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.