Četvorica mladića iz Paraćina najverovatnije su umrla od trovanja gasom

Policija je jutros oko 8.30 sati u jednoj kući u ataru sela Svojnovo, opština Paraćin, zatekla beživotna tela četvorice mladića, potvrdila je za S media portal portparolka Policijske uprave u Jagodini Ana Milojević.

Kako S media saznaje, pronađeni su Miloš Atanasković (1995), Jovan Ilić (1995), Đorđe Marjanović (1996) i Marko Živković (1993). Nema tragova obijanja, kao ni vidljivih tragova koji bi ukazali na uzrok smrti.

Prema nezvaničnim informacijama, mladići su se otrovali ugljen-monoksidom. Momci su sinoć otišli u vikendicu da naprave roštilj, a kako nisu odgovarali na telefonske pozive, otac jednoga od njih zaputio se da proveri šta se događa. Zatekao je četiri beživotna tela i posle prvobitnog šoka odmah pozvao policiju.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da prve indicije ukazuju da su četvorica mladića otrovana gasovima prilikom korišćenja roštiljla, što se tragično završilo, javlja Tanjug.

Napominjući da je istraga još u toku, Dačić je tokom obilaska radova na izgradnji mosta Zemun - Borča, novinarima rekao da su prema izjavama roditelja mladići otišli na roštilj i da u prvim izveštajima nema nikakvih tragova da im je nasilno oduzet život.

"Mora da se vodi računa, jer dosta ima porodičnih nesreća, ubistava i samoubistava u porodici, što je manir koji nam često dolazi sa Zapada", dodao je Dačić.

Pogledajte još