Srbija u grupi sa Španijom, Australijom i Kazahstanom

BEOGRAD, 17. aprila 2009. (Beta) - Vaterpolo reprezentacija Srbije igraće na Svetskom prvenstvu u Grupi C sa selekcijama Španije, Australije i Kazahstana, odlučeno je žrebom u Rimu.

U Grupi A igraće Mađarska, Nemačka, Kanada i Južna Afrika, dok će se u Grupi B takmičiti Crna Gora, Hrvatska, Kina i Brazil. Reprezentacije SAD, Makedonije, Italije i Rumunije igraće u Grupi D.

Prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu Srbija igra sa Španijom 20. jula, dva dana kasnije sastaće se sa Kazahstanom, a 24. jula sa Australijom.

Reprezentacija Srbije na poslednjem Svetskom prvenstvu 2007. u Melburnu osvojila je četvrto mesto.

Svetski šampionat u vaterpolu i ostalim sportovima u vodi održaće se u Rimu od 17. jula do drugog avgusta.

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić izjavio je da je zadovoljan žrebom za Svetsko prvenstvo u Rimu, na kojem je njegova ekipa za protivnike dobila Španiju, Australiju i Kazahstan u Grupi C.

"Ovo je prva godina novog olimpijskog ciklusa i gotovo sve ekipe dolaze u novim formacijama. Tu se projektuje sastav za London. Drago mi je što u grupi imamo dve jake utakmice jer i Španija i Australija imaju kvalitet", izjavio je Udovičić  za sajt Vaterpolo saveza Srbije.

Udovičić je kazao da će, kao i na ranijim velikim takmičenjima, više reprezentacija imati podjednake šanse za osvajanje medalja.

Pogledajte još