Državne službe ne treba da rade 14. januara

0

Preporuku Vlade Srbije da 14. januar bude neradan dan zbog proslave Nove godine po julijanskom kalenedaru, trebalo bi dosledno da sprovedu samo državni organi, izjavio je u četvrtak državi sektretar u Ministarstvu rada Zoran Martinović.

On je agenciji Beta rekao da lokalne samuprave i poslodavci nisu dužni da dosledno sprovode zaključak Vlade da 14. januar bude neradni dan, s obzirom da je data u forma preporuke.

“Zaključak vlade omogućava veliki broj diskrecionih ovlašćenja poslodavcima, da sami procene u kojoj meri i na koji način će ga poštovati”, rekao je Martinović, dodajući da će “svakako postojati opasnost da se zaključak protumaci na način na koji vlada nije želela”.

Prema njegovim rečima, iz zaključka je jasno da svaki poslodavac treba da proceni na koji način će organizovati rad 14. januara i na koji nacin će obezbediti ostvarivanje prava zaposlenih.

Maritnović je precizirao da iz preporuke proističe mogućnost da poslodavac sam proceni da li će obezbediti uslove koji se obezbedjuju za državne praznike ili će se ponašati kao da je običan radni dan.

(Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.