Novi Beograd: Komunalna policija pretukla uličnog prodavca (VIDEO)

Pripadnici Komunalne policije pretukli su Mijata Laketića, izbeglicu sa Kosova, samo zato ššto je prodavao konzerve na improvizovanoj tezgi ispred zgrade Starog Merkatora u Novom Beogradu.

Kako portal Vestionline saznaje od svedoka incidenta, Laketić je na tezgi držžao četiri-pet konzervi koje je prodavao. Draginja Todorčev, koja je videla ššta se desilo, ispričala je da su komunalci iznenada napali čoveka.

"Prodavao je konzerve kada je naiššlo nekoliko komunalaca. Rekli su mu da se skloni, a on je odgovorio da neće, da mu piššu prijavu i da će da odgovara. Skočili su na njega, oborili ga na zemlju i počeli da mu zavrću ruku. Videli smo da su mu stavili neku kesu, najlon preko glave i zamotali. Mislili smo da će ga udaviti"
, u ššoku je ispričala Todorčeva.

Nesrećnog čoveka spasio je policajac koji je iz pravca obližžnjeg suda prolazio pored tezgi ispred Starog Merkatora.

"Ovi komunalci su vukli tog čoveka. Nalegli su na njega i da nije bilo tog policajca koji ga je spasio, ko zna ššta bi bilo. On ih je razdvojio i spasio. Niko od ostalih prodavaca koji su se nalazili u blizini nije hteo ili nije smeo da mu priđe i pomogne. Svi su u ššoku u prvo vreme gledali ššta se deššava. Da nije ovog policajca ššto ga je spasao, ko zna ššta bi bilo"
, kažžu svedoci incidenta.

Jedan od komunalaca koji se najvišše istakao u napadu na nesrećnog čoveka, kada je video policajca i građane koji se okupljaju oko njih, skinuo je sa uniforme pločicu na kome pišše njegovo prezime i stavio je u džžep.

Ovo nije prvi incident u kome su akteri Komunalni policajci. Krajem novembra učestvovali su u incidentu u novobeogradskom Bloku 44, kada su povređena dvojica komunalaca, kao i ulični prodavac A.J. (26), dok su pripadnici ove služžbe pokuššavali da ih legitimiššu.

Sve češće se poslednjih meseci deššavaju nezgode između Komunalnih policajaca i uličnih prodavaca, koji zbog zarade od nekoliko stotina dinara od prodaje na ulici ulaze u sukob sa njima.

(Telegraf)

Pogledajte još