Američki listovi tanji zbog krize

VAŠINGTON, 17. aprila 2009. (Beta) - Vodeći američki dnevnici Njujork tajms (New York times) i Vašington post (Washington Post) najavili su nove mere da bi nadoknadili smanjenje prihoda od reklamiranja, uključujući ukidanje nedeljnih rubrika i reorganizaciju izdanja.

Njujork tajms je najavio ukidanje nekih nedeljnih rubrika da bi uštedeo "milione dolara" u mastilu, papiru i troškovima za osoblje. Među rubrikama koje će prestati da izlaze su "Putovanja", petkom, modni izveštaji u Njuork tajms magazinu, i nedeljni lokalni izveštaji.

Suočen, kao i ostatak štampanih medija, s padom broja čitalaca koji se sve više okreću besplatnim sajtovima na internetu i budžetskim restrikcijama oglašivača, Njujork tajms je ranije najavio nekoliko mera štednje za ovu godinu. Među njima su smanjenje plata od pet odsto od aprila ove godine.

Vašington post je sa svoje strane obelodanio veliki plan reorganizacije po kome bi se u jednoj prostoriji, objedinili timovi koji su zaduženi za štampano i za internet izdanje lista.

Pogledajte još