Moguća žrtva petardi: U Novom Sadu pronađeno ugljenisano telo mačke

0

Novosađani su juče ispred zgrade u Ulici Maksima Gorkog 1 pronašli ugljenisano telo mačke. Kako sumnjaju iz Udruženja za zaštitu životinja Vojvodine, moguće je da su deca bacila petardu na nesrećnu životinju.

Beživotno telo mačke bez krzna nađeno je na zelenoj površini u Ulici Maksima Gorkog 1 u Novom Sadu. Kako prenosi, portal “021“, zadnji deo tela životinje je delimično ugljenisan.

U Udruženju za zaštitu životinja Vojvodine kažu da je u poslednjih nekoliko meseci sve više slučajeva u kojima su životinje osakaćene i brutalno ubijene.

U vreme praznika deca su bacala petarde na pse i mačke i tako ih povređivala. Ne znam na koji način je mačka ubijena, ali moja pretpostavka je da su je mučili petardama. U svakom slučaju bi trebalo da se stane na put ovakvim mučenjima životinja, a ko god da je to uradio ima ozbiljan psihološki poremećaj – kaže predsednica Udruženja dr Slavica Keco.

Podsećamo da su pred kraj godine Futožani našli obešenog psa u zapuštenom delu tog mesta. Jedan od očevidaca kazao je da su građani tamo naišli i na mačku sa ekserima zabijenim u oči i na šest ubijenih kučića.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.