Tarantino pretio voditelju da će da ga ugasi: Ja nisam tvoj rob i majmun! (VIDEO)

Poznati reditelj odbijao je da izrazi mišljenje o povezanosti između nasilja u filmovima i nasilja u stvarnom životu, a kada mu je definitivno "pukao film" i izvređao je voditelja, poručivši mu da će ga "ugasiti".

Pucnjava u školi u Njutaunu
(Konektikat) prošlog meseca skrenula je pažnju na sadašnje američke zakone o posedovanju oružja i podgrejala debatu o uticaju filmova na ponašanje ljudi.

Ranije ove nedelje, potpredsednik SAD Džo Bajden pozvao je filmske lobiste da diskutuju na tu temu u Beloj kući.

Django Unchained govori o sudbini crnog roba na američkom Jugu. U filmu su očigledni razni činovi nasilja poput pucanja u lice, udaraca čekićem u glavu i tela koje rastržu psi.

Premijera filma bila je odložena u Americi zbog tragedije u Konektikatu, a Tarantino je i tada izjavio da filmovi nisu krivi za nasilje, već oni koji to nasilje vrše.

Tarantino je priznao da je snimao nasilne filmove, ali je i negirao da to ima bilo kakve veze sa agresijom ljudi u stvarnom životu: “To je film, to je fantazija. To nije stvaran život”.

Upitan ponovo da li je siguran da ne postoji veza između nasilja na ekranima i onog u stvarnom životu, odbio je da odgovori.

Upitan ponovo da li je siguran da ne postoji veza između nasilja na ekranima i onog u stvarnom životu, osvrćući se i na film "Pulp Fiction", te "Kill Bill" i naravno aktuelni "Đango", Tarantino je odbio da odgovori.

"Ovo je trebalo da bude reklama za moj film! Neću da odgovaram na pitanja o nasilju u mojim filmovima!", rekao je.

Reditelj je potom rekao Krišanu da neće da bude njegov rob.
"Ja nisam tvoj rob... ne možeš me naterati da igram po tvojoj melodiji", rekao je Tarantino.

Takođe mu je rekao da će da ga "ugasi".

"Gasim te! Ja ne ujedam, ali odbijam tvoja pitanja! Ovde sam da prodam moj film. O "Đangu" sam rekao sve što sam imao i dalje neću da pričam. Ako nekoga bilo šta zanima, neka gugluje dvadeset godina mog predhodnog rada i mog mišljenja o svemu"
, rekao je slavni reditelj.

Novi Tarantinov film "Đangova osveta" u Srbiji će premijerno biti prikazan 16. januara u Sava centru.

(Blic, B92)

Pogledajte još