Dačić: Kontakt Šarića sa nekim od ministara je smišljena laž

"Takva infomacija mi još nije dostalvjna ni u saradnji sa stranim službama. Niko mi nije potvrdio da takva informacija postoji, a danas sam razgovarao sa svima, uključijući i šefa Biroa za koordinaciju službi i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i mislim da je to teza koja treba da ruši kredibilitet vlade", rekao je Dačić u dnevniku televizije "Pink".

On je ukazao da sam razgovor Darka Šarića i nekog ministra ne bi bio krivično delo, ali da bi bio - tok razgovora koji bi ukazivao na to da je Šarić nekome komandovao.
"To je za mene apsolutno neprihvatljivo i taj neko bi ne samo morao da bude smenjen, već i uhapšen. Svakako da vlada ne može da opstane ako u njoj postoji neko ko štiti bilo kog pripadnika nekog organizovanog kriminalnog klana i oko toga postoji puno jedinstvo", naglasio je premijer.

On je podsetio da je više puta razgovarao sa partnetrskom službom koja je sa srpskim službama radila u akciji "Balkanski ratnik", uključujući i Američku agenciju za borbu protiv narkotika.
"Na moj poziv, Mišel Leonhart, direktor DEA, boravila je u poseti Srbiji prošle godine, imali smo sjajne razgvoore i naša saradanja je na izvanrednom nivou. Ove informacije imaju za cilj da se stalno traže neki razlozi zbog kojih bi vlada pala", ocenio je Dačić.

(Tanjug)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.