Funkcioner DS-a zbog pretnji podneo ostavku

On je to naveo u otvorenom pismu potpredsedniku vlade i lideru SNS Aleksandru Vučiću.

Radaković je došao pod udar tabloida jer je, kao poslanik DS, u Skupštini Srbije prozivao biznismena Milana Beka, a upozoravan je da će se istražni organi pozabaviti poslovnim aktivnostima njegovog oca, Dušana Radakovića, koji je vlasnik beogradske kompanije "Mopeks".

"Uvideo sam da svojom pojavom u javnosti predstavljam problem usled činjenice da sam pošten ušao u politiku. Ovim putem vas obaveštavam da, na vašu žalost, baš takav pošten i izlazim iz iste. Jedan od razloga za ovu odluku predstavljate i Vi. Znam da sam smetnja zbog svega što pričam, jer sam beskompromisno biće i kao takvo odlazim. Ovim putem želim da vam se javno izvinim za svaku izgovorenu reč uperenu prema vama i prema tajkunima. Znam, naivan sam, nisam poslušao onu narodnu poslovicu - pametan misli šta će da kaže, a budala kaže šta misli. Nisam spreman da živim u svojoj zemlji sa pritiskom da me „vaš građanin“ može svakog časa udariti maljem u glavu. Samo ja znam kroz šta sam sve prošao u poslednjih mesec dana. Nije mi poznato da li ste Vi direktno u tome učestvovali, ali vaše blisko okruženje sigurno jeste“, naveo je Radaković u pismu Aleksandru Vučiću.

On potom obaveštava lidera SNS da napušta sve javne i stranačke funkcije - narodnog poslanika u Skupštini Srbije, predsednika Opštinskog odbora DS na Zvezdari, odbornika u SO Zvezdara i predsednika Izvršnog odbora Gradskog odbora DS, jer "želi da živi u svojoj Srbiji i da sa svojih 27 godina zasnuje porodicu“.

"Vas molim da naredite 'vašima' da me više ne prate, da 'vašem' bliskom prijatelju kažete da svako ima pravo da živi u ovoj zemlji, pa i ja, osvedočeni 'Đitlerovac', i naravno da kažete 'vašim' medijima da mi ne diraju porodicu, jer mi je ona kao i svakom Srbinu svetinja“, zaključuje Radaković, koji je u političkoj karijeri bio i potpredsednik Demokratske omladine i šef odborničke grupe DS na Zvezdari.

(B92)

Pogledajte još