Hernan Cattaneo - ekskluzivni intervju

07.07.2006.
EXIT

Pre svega želim da vam čestitam na odličnom setu koji ste imali, mislim da je to jedan od najboljih nastupa na "Exitu" do sada, šta nam možete reći o njemu?

Hvala. Znate kako, ja obično radim na isti način. Svoje setove započinjem u laganijem ritmu, i na toj bazi gradim set, a kako set odmiče pojačavam ritam, da bi poslednji deo seta obeležio najžešći. Ljudi na festivalima očekuju da odmah krenete s jakim ritmom, ne kažem da je to loše, ali to jednostavno nije moj stil. Želim da vam kažem da je publika u Srbiji neverovatna! I svaki put je tako, i kada sam bio pre dve godine odlično sam se proveo, razumeju muziku, a ja volim da radim na takvim mestima. Uvek rado dolazim ovde. I veoma mi je drago što sam došao zato što sam čuo samo najlepše o ovom festivalu.

Šta vas “tera” da ostanete u muzici, i šta je to što vas inspiriše?

Naravno, morate osećati strast prema muzici da biste mogli da se bavite tim poslom. Ja zaista volim muziku i odnosim se emotivno prema njoj. Dobra stvar sa elektronskom muzikom je ta što se ona uvek menja i nikada ne može da vam dosadi. Svake nedelje dobijete nešto novo i zanimljivo, tako da me to održava.

Gde najviše volite da nastupate?

Najviše volim da nastupam u malim klubovima. Zato što sam bliži publici, bolje je osećam, takođe muziku mogu da puštam duže i dublje i mogu bolje da stvaram atmosferu. U velikim klubovima je teže napraviti dobru atmosferu zbog većeg broja publike.

Koji su vaši planovi za budućnost?

Prvo želim da se naspavam! Imao sam veoma naporan dan, zbog problema sa avionom - iz Barselone sam putovao 18 sati do Novog Sada, a dan pre toga sam radio na Tajlandu. Moram da se odmorim, pošto me za vikend čekaju žurke na Ibizi, dok me sledeće nedelje čeka festival u Holandiji. Veoma sam aktivan u poslednje vreme.

Pred kojom publikom najviše volite da radite?

Postoje samo tri mesta: Tokio, Argentina i Istočna Evropa, a tu svakako spada i Srbija. 

Pošto tehnologija brzo napreduje - kakve promene u DJ-ingu i pravljenju muzike možemo da očekujemo?

Budućnost je svakako u kompjuterima, sada je veoma lako praviti muziku, i brzo se uči. 

Aleksandar Salapura

Pogledajte još