Đoković u polufinalu posle pobede nad Verdaskom

BEOGRAD, 17. aprila 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira Masters serije u Monte Karlu pošto je pobedio osmog igrača sveta Španca Fernanda Verdaska sa 2:1 po setovima (6:2, 4:6, 6:3).

Đoković je odlično počeo prvi set, u drugom gemu je napravio brejk i poveo sa 3:0. Nakon toga, Verdasko je osvojio dva gema na svoj servis, ali je srpski teniser nastavio sa dobrom igrom, u osmom gemu je ponovo oduzeo servis protivniku i poveo u meču sa 1:0.

Najbolji srpski teniser je u prvom setu imao odličan procenat osvojenih poena posle prvog servisa, čak 93 odsto, naspram 44 odsto španskog tenisera.

Na početku drugog seta teniseri su uspeli da sačuvaju svoje servise i pored nekoliko brejk prilika sa obe strane. Međutim, Verdasko je upetom gemu prvi put u meču oduzeo servis Đokoviću i poveo sa 3:2,ali je srpski teniser odmah vratio brejk i izjednačio.

Nakon toga teniseri su osvojili po gem prilikom svojih servisa, ali jeVerdasko napravio još jedan brejk i poveo sa 5:4, da bi u narednomsačuvao svoj servis i tako osvojio drugi set i izjednačio u meču.

Teniseri su u trećem setu uspešno čuvali svoje servise, ali je Đoković ipak uspeo da napravi brejk i povede sa 4:2, da bi unarednom zahvaljujući dobrim servisima stekao prednost od tri gema.

Verdasko je potom osvojio gem na svoj servis, a Đoković je deveti gem osvojio bez izgubljenog poena i tako obezbedio trijumf.

Srpski teniser će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela između 16. tenisera sveta Švajcarca Stanislava Vavrinke i Andreasa Beka, 89.tenisera na ATP listi.

Đoković i Vavrinka su igrali sedam puta, a srpski teniser je pet puta pobedio, dok se sa Bekom do sada nije sastajao.

Đoković i Verdasko bi večeras ponovo mogli da igraju međusobni meč, ali u konkurenciji dublova. Đoković i Viktor Troicki su izborili plasman u četvrtfinale, a Verdasku u dublu sa Felisijanom Lopesom tek predstoji meč drugog kola protiv Maheša Bupatija i Marka Noulsa.

Ukoliko Španci pobede, igraće protiv srpskog dubla u četvrtfinalu.

Turnir Masters serije u Monte Karlu igra se za nagradni fond od 2,75 miliona evra.

Pogledajte još