Jagodina: Ukradene biste narodnih heroja

0

Dve bronzane biste narodnih heroja nestale su Jagodini u noći između 10. i 11. januara, rekla je portparolka Policijske uprave u Jagodini Gordana Cvetić. Još se radi na identifikaciji počinioca ovih teških krađa.

U noći između 10. i 11. januara ukradena je bista Boška Đuričića koja je stajala ispred istoimene osnovne škole u Jagodini i bista Ljubiše Uroševića ispred Doma kulture u selu Ribare kod Jagodine.

Šef mesne kancelarije u Ribaru Dalibor Jeremić kazao je da je domar Doma kulture juče ujutro primetio da je spomen bista ukradena i odmah obavestio policiju.

Bista je stajala na betonskom postolju. Na zemlji se vidi udubljenje jer je, dok su je lopovi gurali sa postolja, bista pala. Sigurno je bila teška više kilograma i to nije mogao da uradi jedan čovek – ocenio je Jeremić.

On je kazao da je bista na tom mestu više od 50 godina i da do sada nikada nije bila ni oštećena, a kamoli ukradena.

Direktor Osnovne škole “Boško Đuričić” u Jagodini Zoran Marković je za agenciju Beta rekao da se prvi put, od kako je postavljena sedamdesetih godina, dogodilo da neko ukrade ovu bistu tešku više od deset kilograma.

Izvor: Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.