Najgledanije serije poslednjih 25 godina

Na prvom mestu našla se serija "Bafi, ubica vampira" sa Sarom Mišel Gelar u naslovnoj ulozi. Serija se emitovala od 1997. do 2003. i priča o tinejdžerki-lovcu na vampire svojim duhovitim rečenicama, simpatičnom glumačkom ekipom i zgodnim vampirima okupila je armiju sledbenika širom sveta.

"Arrested development", serija o privilegovanoj porodici iz Kalifornije koja se raspadne kada oca i direktora velike kompanije uhapse zbog pronevere zbog čega njegov sin pokušava ponovo da okupi disfunkcionalnu porodicu.

Treće mesto zauzima "Mystery science theater 3000", komedija o domaru koji za kaznu mora da gleda užasne horore B produkcije.

"Dosije X" koji je proslavio Dejvida Duhovnija (agent Molder) i Džilijan Anderson (agent Skali) na četvrtom je mestu liste "EW"-a.

Priča o paru FBI agenata koji istražuju paranormalne fenomene okupila je niz pristalica teorija zavere, okultista, čudaka, ljubitelja naučne fantastike, a odnos Moldera i Skalijeve postao je model muško-ženskih partnerstava u serijama danas.

Na petom mestu je, prema mišljenju mnogih, jedna od najboljih serija ikada - "Doušnici" (The Wire), priča o tajnom životu Baltimora - njegovoj luci, gradskoj većnici, školskom sistemu, novinarima...

Šesto mesto rezervisano je opet za komediju, "Uvek je sunčano u Filadelfiji", priču o nekoliko vlasnika Padijevog paba koji, kada ne puše krek ili traže socijalno osiguranje, vode bar i komponuju operu o trolu pedofilu.

"Zvezdane staze: Nova generacija" su na sedmom mestu liste kultnih serija. Ekipa predvođena Patrikom Stjuartom okupila je novu generaciju "trekija" koji su gotovo opsesivno pratili sedam sezona avantura posade "Enterprajza".

Čudo od jedne sezone, serija Lise Kudrou "The Comeback" našla se na osmom mestu liste zbog kombinacije neprijatnog i smešnog i do sada neviđenog uvida u svet šoubiznisa.

Deveto mesto zauzima kultna serija MTV generacije 1990-ih, tinejdžerska drama "Moj takozvani život" sa Kler Dejns u ulozi smušene tinejdžerke Anđele Čejs sa kojom su se poistovećivale devojčice u SAD nekada ali to čine i danas.

Poslednja na listi top deset je serija "Izgubljeni" o grupi preživelih putnika aviona koji pada na misteriozno ostrvo. Iako je prvobitno bila serija sa više zanimljivih likova, okrenuta problemima sa kojima se čovečanstvo suočava, mitologija serije, kao i finale o kome se i danas raspravlja privukli su masu obožavalaca.

(B92)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.