Užičani čekaju Crvenu zvezdu do 25. januara

"Spremni smo i Sloboda prihvata da menicu iz decembra 2012. Godine neće realizovati dok se ne deblokira račun FK Crvena zvezda, a to je najkasnije do 25. januara 2013. godine. To podrazumeva da je obaveza beogradskog kluba da do 25. januara uplati decembarsku i januarsku ratu iz sporazuma u ukupnom iznosu od 141.361,38 eura", navodi se u saopštenju koje je potpisao Predsednik Upravnog odbora kluba Dragan Subotić.

U saopštenju na sajtu Slobode upućenom predsedniku, potpredsedniku i generalnom sekretaru beogradskog kluba, navodi se da subotički klub podržava nastojanja da se Crvena zvezda konsoliduje, ali da ne može da prihvati jednostrane i isključive zahteve, jer to podrazumeva "svesno urušavanje našeg kluba - kao što je za vas FK Crvena zvezda svetinja, to je za nas FK Sloboda".

"Naše povlačenje blokade računa FK Crvena zvezda uslediće odmah posle potpisa sporazuma i preuzimanja potrebne prateće dokumentacije koja ide uz sporazum", kaže se u saopštenju i dodaje da će subotički klub do 15. januara čekati na odgovor.

U saopštenju se ističe da Crvena zvezda nije poštovala dogovor, zbog čega je Sloboda bila primorana da uzme pozajmice radi finansijske stabilnosti kluba, na koje plaća kamatu, a koju nije uračunala Zvezdi.

"Zbog ovakvog vašeg neprofesionalnog odnosa prema našem klubu, naše funkcionisanje dovedeno je u pitanje, jer dugujemo zarade igračima, zaposlenima, dobavljačima i državi. Nismo u prilici da izmirimo potraživanja prema dvojici bivših igrača koji su protiv nas vodili spor pred Arbitražnom komisijom i zbog čega su nam zabranjeni transferi u januarskom prelaznom roku", navodi se.

Sloboda potražuje od Zvezde novac za transfere igrača Filipa Kasalice i Nikole Maksimovića. Prema ugovoru, beogradski klub trebalo je da izmiri dugovanja do 15. marta 2012. godine.

"Vi ste treća garnitura ljudi, u roku od godinu dana, koji u ime i za račun FK Crvena zvezda pregovara o transferima za Kasalicu i Maksimovića, ali to nije problem Slobode već vaš. U tom periodu imali smo preko 10 dogovora, kontakata, protokola, koji na žalost ni u jednom slučaju kao klub niste poštovali", navodi se.

"Obećali ste da će našem klubu biti uplaćeno 40.000 eura, a da do polovine januara možemo očekivati realizaciju procenta koji nam pripadaju od prodaje prava na Maksimovića. Neprihvatljivo, neprincipijelno i nedosledno je da budete naš dužnik, a da u više navrata nađete rešenje da isplatite vaše igrače, a mi nismo bili u mogućnosti to da učinimo", dodaje se u saopštenju.

Iz Slobode su poručili da sportskim rezultatima, ponašanjem i odnosu prema drugima žele da budu pozitivan primer u srpskom fudbalu, ali i da nameravaju da uspostave uspešnu saradnju sa Zvezdom.

Beta

Pogledajte još