fbpx

Morrisey

Izvođač kog su očigledno mnogi na ovim prostorima dugo iščekivali. Main Stage-u jedva da je moglo da se priđe. Od samog početka dobra atmosfera, tako je bilo tokom svih sat i petnaest minuta svirke. Na bini iza muzičara ogroman gong, kao i na svim koncertima na main-u odlično osvetljenje i dobar zvuk.
Steven Patric Morissey je izašao na binu u odelu, s leptir mašnom, pružio je ruke ka publici kao da je hteo da se pozdravi sa njima. Nastavio je svirku u “Sinatra” stilu - elegantno, koketno, ali taman s dovoljno šmeka “lošeg momka” da oduševi publiku.
Morrisey je karijeru započeo 1982. godine u grupi "The Smiths" koju je osnovao sa gitaristom Johny-em Marr-om., a koja je bila skoro fanatično obožavana u post punk eri. Pet godina kasnije započeo je solo-karijeru, a 1988. godine snimio je svoj prvi solo-album “Viva Hate”. Do sada je izdao osam studijskih, dva live albuma, i nekoliko kompilacija. Ove godine pojavio se njegov poslednji album “Ringleader of the Tormentors”, koji je promovisao i na EXIT-u.
“Thank God, somebody knows the songs!” Publika je sve vreme pevala uz njega, i stare, i pesme sa novog albuma. Odlično izvođenje,
Iza njega i pored njega, Boz Boorer, Jesse Tobias, Gary Day, Michael Pharell, Alain White…
Pre EXIT-a bili su u Zagrebu, a odmah nakon ovog koncerta otputovali su u Finsku, gde nastavljaju turneju.

Ljiljana Zdravković

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.