Vučić: Uhapšeni Srbi u Gračanici su tučeni

0

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedelju da je zvanično potvrdjeno da je kosovska policija brutalno pretukla skoro sve Srbe koji su za Božić uhapšeni u Gračanici.

Kosovska policija je u Gračanici za pravoslavni Božić uhapsila desetoricu mladića koji su bili u pratnji šefa kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandra Vulina. Oni su pušteni nakon 48 sati policijskog zadržavanja.

Želim da ukažem na činjenicu koju smo do sada znali iz svedočenja uhapšenih mladića, a sada smo dobili i zvaničnu potvrdu informacije da su Srbi iz pratnje Vulina koji su uhapšeni na Kosovu i Metohiji brutalno prebijeni”, kazao je Vučić novinarima prilikom obilaska vojne baze Dobrosin kod Bujanovca.

Vučić je naveo da je najviše pretučen mladić koji potiče iz mešovitog braka i kome je otac Albanac, a majka Srpkinja. Njega su, kako tvrdi Vučić, kosovski policajci tukli uz povike da ne može da ima decu i teško mu povredili mokraćne kanale.

Upravo to govori koliko je važno imati dobar, pošten i korektan odnos prema Albancima u Bujanovcu i Preševu. Ovde važe zakoni Republike Srbije i oni će se poštovati“, rekao je Vučić.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.