Oprez na putu: Ledena kiša tokom noći

Javno preduzeće "Putevi Srbije" apelovali su na sve učesnike u saobraćaju da zbog moguće pojave ledene kiše tokom noći na teritoriji zapadnog i jugozapadnog dela Srbije, kao i severozapadnog dela Vojvodine, posebno budu oprezni, prilagode brzinu kretanja uslovima na putu i poštuju ograničenja brzine i postojeću signalizaciju.

Putevi Srbije su saopštili da su na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - autoputevima kolovozi uglavnom suvi i da snega nema, kao i da prilazi planinskim turističkim centrima - Kopaoniku, Zlatiboru, Goču i Divčibarama prohodni, da ugaženog snega ima do pet centimetara, da je obavezna zimska oprema i da se proporučuje oprezna vožnja.

Kako je navedeno, na državnim putevima prvog prioriteta kolovozi su uglavnom suvi i snega nema, dok su na ostalim putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet santimetara na teritoriji Vranja, Novog Pazara, Ivanjice, Kosova.

Na državnim putevima drugog prioriteta, kao i na opštinskim putevima, kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju na teritoriji Vranja, Niša, Novog Pazara, Kruševca, Užica, Požege, Ivanjice, Čačka, Kolubare, Beograda.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze oprezno i pažljivo.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te iz Puteva Srbije apeluju na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuju maksimalan oprez u vožnji.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a leda ima na putnim pravcima Biljanovac - Jošanička Banja - Dren i Bučje - Sastavci.

U Srbiji će sutra biti umereno i potpuno oblačno, relativno toplo, ponegde sa slabom kišom, na visokim planinama sa snegom.Vetar će biti umeren i jak jugoistočni, u košavskom području jak, povremeno olujni.

Tanjug

Pogledajte još