Vukoičić: Naterali smo Cedevitu da podbaci!

Crveno-beli su večeras u Pioniru savladali Cedevitu sa 90:65 u 17. kolu regionalne Jadranske lige, pa su se učvrstili na drugoj poziciji na tabeli.

"Igrali smo dobro, naročito u šutu za tri poena, i pogađali kad je bilo najpotrebnije. Cedevita je podbacila, sigurno ne što im je to bila želja, već zato što smo ih mi na to naterali", izjavio je Vukoičić na konferenciji za novinare posle utakmice.

On je dodao da se uoči meča pribojavao gostiju, jer nije znao koliko Zagrepčani mogu da pruže, s obzirom na česte promene u igračkom i trenerskom kadru.

"Uspeli smo da ih osujetimo u fazi napada. Često su situacije rešavali jedan na jedan, nisu imali izgrađene akcije i to nam je donelo velikih plus 18 na poluvremenu. U nastavku smo malo pali i izgledalo je da oni mogu da se vrate u meč, ali 25 razlike možda ne odslikava pravi odnos snaga na terenu", zaključio je Vukoičić.

Trener Cedevite Aleksandar Petrović čestitao je Zvezdi na sjajnoj utakmici i zasluženoj pobedi.

"Vidi se da je Zvezda u ovom trenutku bolji tim i od Igokee. Kako smo otvorili meč, tako smo i završili, što govori u kakvoj se krizi nalazimo. Umestio da utakmicu izgubimo sa 15 razlike, protivnik je za kratko vreme otišao na plus 25 i to pokazuje o našem karaktreru i o problemima u kojima se nalazimo"
, rekao je Petrović, dodajući da nije očekivao da se Cedevita predstavi beogradskoj publici u ovako lošem svetlu.

"Zvezda je znala da kazni odsustvo povređenog Predraga Šuputa. Posle furioznog starta domaćina, ključni detalj utakmice bio je sredinom treće četvrtine, kada smo uspeli da priđemo na minus 12. Da smo sa desetak razlike ušli u poslednju četvrtinu, možda bi mogli nečemu da se nadamo, ali iluzorno je sada o tome pričati. Zvezda je zasluženo pobedila", zaključio je Petrović.

(Tanjug)

Pogledajte još