Vučić šokiran ponašanjem DS-a

"Potpuno sam šokiran ponašanjem DS. Ne mogu da verujem da im je bilo teško da se izvine javnosti i kažu da su pogrešili kada je to bilo svima jasno", kaže Vučić.

Poslanik demokrata Goran Bogdanović podneo je amandman na Rezoluciju u kojem se traži da se u njenom obrazloženju uvrsti izvorni tekst platforme predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Taj amandman je DS posle pet sati razgovora premijera Ivice Dačića sa šefovima poslaničkih grupa povučen. Ipak, dok se to nije dogodilo, mnoge pristalice demokrata koje su pratile prenos skupštinske sednice bile su zbunjene, jer podnošenje takvog anandmana može da znači da je DS odustala od evropske politike.

Aleksandar Vučić navodi da su demokrate posle svoje jasne greške „umesto izvinjenja nastavile kao da je njihov potez bio nešto genijalno“. On kaže da je Vlada zbog želje za najširim mogućim konsenzusom tekst platforme ublažavala i to u skladu s kritikama DS, a da se dogodila neviđena situacija u kojoj se demokrate ponovo zalažu za prvobitni tekst platforme.

"Na kraju su rekli da povlače amandman kao da je to neka šala. Takvo ponašanje jedne poslaničke grupe nije zabeleženo u novijoj političkoj istoriji. To nisam video u životu," zapanjeno govori Vučić.

Šef poslaničke grupe DS u Skupštini Borislav Stefanović podnošenje ovog amandmana obrazložio je željom da se „istera na čistac da li Vlada podržava tajnu platformu usvojenu na sednici 9. januara ili izvornu platformu predsednika Srbije koju su prihvatili i Srbi sa Kosova“. Posle povlačenje amandmana Stefanović je rekao da je DS ispunio svoj cilj a to je da je pokazano da Vlada i predsednik vode dve različite politike.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.